Skocz do zawartości
lookash2

Chieftec I Brak Plomb?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zasilke Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W i tak sobie go dzisiaj ogladam i zauwazylem ze nie ma na nim zadnych plomb gwarancyjnych! Zadnych naklejek ktore bylbyby w miejscach wktorych stykaja sie 2 blachy! No nie ma ich po prostu!

Zamieszczam zdjecia:

foto #01

foto #02

foto #03

foto #04

foto #05

I teraz moje pytanie... czy to jest normalne... bo mi wydaje sie nietypowe! Chaba ze zasilacz jest zabezpieczony przed otwarciem w inny sposob! Bo jesli otwarcie go przeze mnie nie nawuszyloby w tym momencie gwary (nie zerwal bym plomb ktorych po prostu nie ma) to zalozylbym inny wentylator - jakis bardziej cichy!

Edytowane przez lookash2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mozna otworzyc ta zasilke i zamknac bez pozostawiania sladow i bez tracenia gwarancji??

Mnie to tez ciekawi, sam posiadam Chieftec 360W DF i nie ma na nim plomb, a jeden z wiatraczkwo lekko zaczyna pierdziec i chcialbym go wyczyscic. Wiec jak to sie ma do gwarancji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie mam plomb na "łączeniach" w moim Chieftecu. Co więcej żeby go odkurzyć w środku otwierałem go parę miechów temu. Jakiieś dwa tygodnie temu niestety mi padł. Oddałem na gwarancję i .... dostałem nowy, identyczny!

Także nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi... a teraz przy okazji kolejna sprawa! Wiecie moze ile CFM ma wentyl w moim zasilaczu? Jak to sprawdzic? Bo chce wymienic ca noc cichego ale nie wiem czego szukac i czy obnizenie obrotow nowego wentyla nie wplynie zle na zasilke!

Czaje sie na cos takiego:

GlacialTech GT1225EBDL-1 120x120

W testach wypada bardzo cicho ale martwi mnie jego 37 CFM! Np w porownaniu z takim Revoltec 120mm Dark Red i jego 49,21 CFM Glacial wypada slabo!

No a moze wybrac tego QOLTECa SuperSilentFan 120x120?

Ma 22dBa przy 58 CFM! To ladnie!

Co sadzicie o tych wentylach? Co wybrac? Ogolnie jaki w ogole polecalibyscie do tego chiefteca? No i czy podlaczac taki wentyl pod zasilacz czy dac kabel do mojego panelu i regulowac sobie predkosc samemu, albo puscic na stale na jakas predkosc? Oczywiscie wspomne ze wazne jest zeby cena byla jak najnizsza!

PS czy Revoltec 120mm Dark Red to to samo co Revoltec 120mm Dark Blue tylko ze inny kolor czy specyfikacja i dzilaniem tez sie roznia?

Edytowane przez lookash2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej hej! Moglby ktos odpowiedziec na moje pytanie? Chcialbym juz kupic ten wiatrak i cieszyc sie cisza, ale nie wiem nadal ktory polecacie:(

Moze takie pytania wrzuć na dział "chłodzenie konwencjonalne" tam ci pedzej pomogą - ja na wentylach sie nieznam :oops: , podaj kwote następnym razem bo ci noise blockera za 80zł polecą B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi