Skocz do zawartości
Nunchaq

Komputer Sredniej Klasy- Prosze O Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! W koncu po wielu chudych latach zmieniam komputer. O to co postanowilem:

procesor- AMD 64 3000+ s939 Venice

płyta- ASUS A8N-E

ram- Kingstony 2X512mb 400mhz cl 2.5

grafa- Winfast 6800 256mb 256bit lub saphire x800gto 256mb 256bit

dysk- baracuda 200gb tylko nie wiem czy brac zwykly czy SATA

zasilacz-chieftec 350W

O co chodzi, chcialbym zasięgnąc opini czy ten sprzet, ktory wybralem jest dobry. OC mnie zbytnio nie interesuje, bo sie na tym nie znam i tyle. Pominolem kilka innych elemntow jak dvd-rom czy obudowa ale z tymi sobie poradze. Ogolny koszt kompa musi zmiesic sie w 3000zl (lacznie z dvd, obudowa itd) ale bez monitora, mychy i klaw. bo to juz mam. Pomozecie doradzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz SATA - wiekszy porzadek w budzie bedziesz mial a poza tym bedzie lepiej przewietrzona. Zasilke polecam HuntKey-a 350W. Jak Banito ja testowal to brala obciazenie ok 400W wiec ma zapas mocy. Plyte glowna jesli podkrecanie nie wchodzi w gre to polecam Gigabyte GA-K8N SLI nVidia nForce4-SLI. Jesli o karte graficzna to 6800 ( wg mnie dopiero X800 GTO 2 ja przebije ale ona kosztuje ponad 1000 zl ). Reszte zostawic. Aha , buda - kup Chiefteca bez zasilki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 64 3000+ BOX Venice

DFI LanParty UT NF4 Ultra-D

Pamięć DDR 2x512MB PC3200 400MHz TwinMos Dual

GeForce 6800 Leadtek 256MB DVI PX6800-TDH256

Samsung 160GB 7200 8MB NCQ HD160JJ s-ata2

Huntkey HK350AP 350w

2730.00 w apollo.pl

X-power 3346 bez zasiłki 59zł (proline.pl) i do tego jakiś dvd-rw za ~175zł (nec 4550, Benq 1640 jak się nie myle)

i niecałe 3k zł wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi