Gość alinoname Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Mam pytanie: ile trwa taki typowy test Memtesta86 (czy jakoś tak, to w dos-ie)? Robiłem to z godzine i nic nie wyszło. Więc czy pamięć może być powodem słabej wydajności w grach, bo gram sobie w dooma3 i jak jestem w jakimś kącie to mam od 20 do 50 fps-ów, a jak wyjde to mam 10-5 fps-ów :sad: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 to nie jest wina pamieci tylko bardziej karty graficznej i procesora. jeśli siedzisz w jakimś kącie to nie tam zbyt duzej liczby szczegółów, a jak popatrzysz na otoczenie to zobacz ile tam jest rozmaitych rzeczy, które procesor musi obliczyć, grafika je wyrenderować itp ... więc najlepiej będzie wymienić karte grafiki i procka, a napewno zauważysz przyrost FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alinoname Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 A ile trwa ten test? Bo ja nie wiem kiedy go włączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Test może trwać i kilka dni :-) Ale to bez sensu - Memtest służy do sprawdzania sprawności pamięci, a nie ich wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alinoname Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 No tak ale to może ta wydajność jest spowodowana sprawnością pamięci :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Pamieci raczej nie wiele mają wspolnego FPS-ami no chyba ze masz 256 MB i grasz na full detalach :P A co ci memtest tu da? :/ Lepiej wypisz cała swoja konfiguracje* zebysmy mogi zobaczyc przez co te spadki wydajnosci "po twoim wyjsciu z kąta" <rotlf> ! *literówka Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Metz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...