Skocz do zawartości
tomasz_lbn

Gf Fx5600 (asus V9560/td) Jak Zoptymalizowac Wydajnosc?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, posiadam grafike ASUS GF FX5600 256mb, mam ja od niedawna i chcial bym sie dowiedziec czegos na temat zoptymalizowania jej osiagow, prosil bym o rady na ten temat, ewentualnie nazwy lub linki do programow do tego stworzonych, no i oczywiscie krótki instruktarz zeby nie przedobrzyc z tym podkrecaniem:))

Edytowane przez sowix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do podkręcania możesz użyć programu RivaTuner. Do testwowania 3DMark 2001/03/05. podnoś w riva tuner jednoczesnie częstotliwość pamieci i rdzenia co 5 mhz i sprawdzaj za każdym razem w 3d marku czy nie ma artefaktów i czy sie nie zawiesza nic. obowiązkowo zapewnij karcie dobre chłodzenie... a reszte4 znajdziesz w wyszukiwarce forum i na www.google.pl ...

EDIT:

@chemiczny_ali - rzeczywiście pokręciło mi się troche ;) juz poprawiłem :D

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do podkręcania możesz użyć programu RivaTuner. Do testwowania 3DMark 2001/03/05. podnoś w riva tuner jednoczesnie napięcie pamieci i rdzenia co 5 mhz i sprawdzaj za każdym razem w 3d marku czy nie ma artefaktów i czy sie nie zawiesza nic. obowiązkowo zapenij karcie dobre chłodzenie... a reszte4 znajdziesz w wyszukiwarce forum i na www.google.pl ...

Oczywiscie koledze chodzilo o czestotliwosc ,bo napiecia w ten sposob nie zmienisz :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi