robertbog Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam serdecznie, nie moge za nic wystartowac z instalacja systemu XP na dysku samsung SATA II 160 GB. Dysk w biosie jest wykrywany, pózniej przy instalacji daję F6, instalują sie sterowniki raid, robię partycje, formatuje i w momencie jak instalator zaczyna kopiowac pliki do komputera zatrzymuje się za kazdym razem na trzech pierwszych plikach i jest informacja ze nie moze odczytac z dysku instalatora CD-ROM viasraid.sys viasraid.cat viasraid.inf Ale te pliki przeciez ladowane sa własnie z dyskietki przez wcisniecie F6 - nic nie rozumiem dlaczego chce jeszcze podczas instalacji ??? Jesli je pomine po ponownym uruchomieniu jest niebieski ekran płyta głowna to ASUS P4V800-X Pomózcie prosze nie wiem co robic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercode Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Ja miałem podobnie na Samsungu 120GB z płytą z czipem VIA. Tylko, że mi się system wieszał podczas instalacji albo był strasznie niestabilny. To był Gigabyte bodajze. Zamieniłem dyski z inną płytą po prostu na NF3 i tam nie było problemów. Spróbuj też z XP SP2. Nie powinieneś w ogóle wtedy wgrywać nic z dyskietki ;) Edytowane 5 Grudnia 2005 przez mastercode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertbog Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Ja miałem podobnie na Samsungu 120GB z płytą z czipem VIA. Tylko, że mi się system wieszał podczas instalacji albo był strasznie niestabilny. To był Gigabyte bodajze. Zamieniłem dyski z inną płytą po prostu na NF3 i tam nie było problemów. Spróbuj też z XP SP2. Nie powinieneś w ogóle wtedy wgrywać nic z dyskietki ;)witam, własnie ze z SP2 probuje instalowac windowsa i dzieje sie to co opisuje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Spróbuj bez dyskietki. U kumpla wczoraj na seagacie sata2 instalowalem bez i normalnie chodzi , ale czasem system nie wstaje. Te dyski sata to jakas pomyłka!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertbog Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 witam, własnie ze z SP2 probuje instalowac windowsa i dzieje sie to co opisuje :mur: Co to jest NF3??, bez dyskietki nie wykrywa dysku, słyszalem jeszcze ze trzeba raid wyłączyc ale gdzie jak??? dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Co to jest NF3??To jest chipset w płytach z gniazdem 754 i 939, chipset sie zwie NForce3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...