Skocz do zawartości
robertbog

Problem Z Instalacją Xp Na Dysku Sata Ii Samsung 160 Gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, nie moge za nic wystartowac z instalacja systemu XP na dysku samsung SATA II 160 GB. Dysk w biosie jest wykrywany, pózniej przy instalacji daję F6, instalują sie sterowniki raid, robię partycje, formatuje i w momencie jak instalator zaczyna kopiowac pliki do komputera zatrzymuje się za kazdym razem na trzech pierwszych plikach i jest informacja ze nie moze odczytac z dysku instalatora CD-ROM

viasraid.sys

viasraid.cat

viasraid.inf

Ale te pliki przeciez ladowane sa własnie z dyskietki przez wcisniecie F6 - nic nie rozumiem dlaczego chce jeszcze podczas instalacji ???

Jesli je pomine po ponownym uruchomieniu jest niebieski ekran

płyta głowna to ASUS P4V800-X

Pomózcie prosze nie wiem co robic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobnie na Samsungu 120GB z płytą z czipem VIA. Tylko, że mi się system wieszał podczas instalacji albo był strasznie niestabilny. To był Gigabyte bodajze. Zamieniłem dyski z inną płytą po prostu na NF3 i tam nie było problemów. Spróbuj też z XP SP2. Nie powinieneś w ogóle wtedy wgrywać nic z dyskietki ;)

Edytowane przez mastercode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobnie na Samsungu 120GB z płytą z czipem VIA. Tylko, że mi się system wieszał podczas instalacji albo był strasznie niestabilny. To był Gigabyte bodajze. Zamieniłem dyski z inną płytą po prostu na NF3 i tam nie było problemów. Spróbuj też z XP SP2. Nie powinieneś w ogóle wtedy wgrywać nic z dyskietki ;)

witam, własnie ze z SP2 probuje instalowac windowsa i dzieje sie to co opisuje :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi