lgolebio Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam Problem jest dosyć skomplikowany. Nie znlazłem odpowiedzi na tym forum więc umieszczam nowy temat. Chodzi mianowicie o to, że gdy klikam na ikonkę "moje miejsca sieciowe" to po wykryciu wszystkich komputerów (jest ich 3) w sieci brakuje tam....mojego :mur: Dlaczego System sam siebie nie widzi ?? Na pozostałych komputerach problem nie występuje i jest wszystko ok. Przeszkadza to o tyle, że ja mogę wchodzić na pozostałe komptery a tamte na mój już nie :(. Co tu robić ?? (system odwirusowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Spróbuj tego z linni komend (uruchom>cmd) net config /hidden: no Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ajsi możesz mi napisać tak po chłopsku jak mam wpisać tą komendę net config (w którym momencie spacje itd.) ?? Robię wszystko tak jak mówisz, ale windows coś nie reaguje na te polecenia i wywala błędne komunikaty. Najlepiej jakbyś zamieścił screenshot'a linii komend z wpisaną poprawnie instrukcją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 wpisz najpierw tak : net_config_serwer znaczek _ to spacja, jak zobaczysz ze jest napisane "serwer jest ukryty tak" to napisz net_config_serwer_/hidden:no i powinno pomoc, jak nie to wylacz firewalla i sprawdz, jesli masz adres z dhcp to wpisz jeszcze w cmd: ipconfig_/release a potem ipconfig_/renew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Bulls Eye !!! Buhahaha działa :lol2: Dzięki panowie, dzięki B) Problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...