Skocz do zawartości
piotrek88

Dvix Na Dvd + Napisy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zacznę od tego, że bardzo długo szukałem tematów które by rozwiązały moje problemy z konwertowaniem DivXów na DVD ale nic co by mnie interesowało nie znalazłem.

Początkowo przerabiałem programem WIN AVI Video Converter ver. 6.2/6.3.

Jakość była "taka sobie" ale dało się oglądać. Konwertowanie filmu z napisami trwało ok. 1 godz 25 min. Lecz po formacie dysku, i ponownym zainstalowaniu systemu (XP) i potrzebnych kodeków, czas przerabiania zmalał do 40-50 min a jakość zrobiła się fatalna wręcz tragiczna w filmach ciemnych - tzn. np. w jaskini albo w nocy :), w dzień jest troche lepiej, ale i tak kiepsko.

Postanowiłem przerzucić się na inny program, ale z tym mam problemy, mianowicie, zainstalowałęm Nero Vision Express i w ogóle nie mogę tam znaleźć opcji która by przerabiała DivXa na DVD. Programu "DviX to DVD" nie mogę znaleźć.

Znalazłem kilka arykółow np. na cdrinfo bądź innych stronach jak przerabiać z DviXów na DVD, ale jest to bardzo skomplikowane i pochłania za dużo czasu, mam na myśli przygotowania programów, które są konieczne - jest ich od 5 do 10, potem oddzielanie dźwięku, łączenie, itp...

Precyzując pytanie, chciałbym się dowiedzieć jakie są jeszcze programy do przerabiania z DviXów na DVD i gdzie mogę je znaleźć.

Dodam, że na googlach wpisując zapytanie "DivX na DVD" zwiedziłem ok. 150 stron i nic nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z Avi2DVD - jeden program robi wszystko, lacznie z napisami i tworzeniem menu :) Lyka wszystkie formaty, lacznie z OGM i MKV.

Konwersja troche trwa, na moim kompie jakies 5-6 godzin. Na szczescie jest w programie opcja automatycznego wylaczenia po zakonczeniu.

Wynikiem jego dzialania moze byc albo ISO plyty, albo katalog z gotowymi do nagrania sciezkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi