Vibri Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Witam. Jestem nowy jak łatwo zauważyć:) Szukałem tego co potrzebowałem ale jakoś sie pogubiłem. Otóż: składam kopa młodszej siorce. Komp, którego kupiłęm na allegro będzie miał prawdopodobnie kabelki nadające się do dysku ATA. A ja zakupiłem 10GB dysk SATA...i nie będą pasowały mi końcówki. Jeżeli dobrze rozróżniam ATA od SATA to ATA ma 2 rzędy małych bolców po 20 czyli razem 40 bolców. A SATA ma płaską końcówkę w kształcie trapezu....:-) Ale to pogmatwane...Czy jest taka przejściówka?? Słyszałem że jest, jak tak to gdzie mogę ją za rozsądną cenę dostać? POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FORUM. P.S. Nie powinno być ze mną kłopotów:):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jak plyta nie ma kontrolera sata to musisz sie w taki zaopatrzyc. Kontroler SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Właśnie nie mam tego kompa jeszcze i trudno mi powiedzieć czy on będzie miał odpowiednie końcówki czy nie. Chciałem sie typa zapytać ale on sam nie wiedział o czym mówię...:) Właśnie udało mi się wykombinować informacje co ten mój przyszły komp będzie miał:): Procesor Intel Pentium III450MHz Slot1 (max 800MHz*) Pamięć DIMM SDRAM 128MB PC100 Płyta główna Intel ZX / ATA66 obsługuje duże dyski (do 65GB)! Grafika MATROX Millenium G200 8MB AGP x2, zintegrowana.Płyta bez AGP (ale wymieniam na moją starą nVidie TNT 32MB:) Złącza: 3xPCI, 3xISA, 2xDIMM, WOL, AUDIO... Złącza zew.: 2xUSB, 2xRS232, 1xLPT, AUDIO IN, AUDIO OUT, MIC. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez Vibri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) A ja zakupiłem 10GB dysk SATA...i nie będą pasowały mi końcówki.Nie spotkalem sie nigdy z dyskami SATA o tak malej pojemnosci. Czy aby na pewno jest to dysk SATA, a nie ATA? Jak mozesz to napisz cos wiecej na temat tego dysku. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Witam. Jestem nowy jak łatwo zauważyć:) Szukałem tego co potrzebowałem ale jakoś sie pogubiłem. Otóż: składam kopa młodszej siorce. Komp, którego kupiłęm na allegro będzie miał prawdopodobnie kabelki nadające się do dysku ATA. A ja zakupiłem 10GB dysk SATA...i nie będą pasowały mi końcówki. Jeżeli dobrze rozróżniam ATA od SATA to ATA ma 2 rzędy małych bolców po 20 czyli razem 40 bolców. A SATA ma płaską końcówkę w kształcie trapezu....:-) Ale to pogmatwane...Czy jest taka przejściówka?? Słyszałem że jest, jak tak to gdzie mogę ją za rozsądną cenę dostać? POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FORUM. P.S. Nie powinno być ze mną kłopotów:):):) Od tego zacznijmy, że nie było dysków SATA 10 GB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vibri Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://www.swistak.pl/aukcje/1487372.html To właśnie kupiłem. Przez Wasze wypowiedzi teraz całkowicie zgłupiałem:) hehe. Więc powiedcie co to za dysk? I czy uda mi się go podłączyć? (na podst. opisu kompa który wyżej podałem) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 To jest dysk SCSI i aby on u Ciebie chodzil musisz zakupic kontroler SCSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://www.swistak.pl/aukcje/1487372.html To właśnie kupiłem. Przez Wasze wypowiedzi teraz całkowicie zgłupiałem:) hehe. Więc powiedcie co to za dysk? I czy uda mi się go podłączyć? (na podst. opisu kompa który wyżej podałem) Pozdrawiam Kupiłeś serwerowy dysk ze złączem SCSI :lol: Teraz musisz się wykosztować na kontroler... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...