Monaro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam Od okolo miesiaca mam nastepujacy problem z komputerem. Po wlaczeniu kompa w dzien pojawia sie nastepujace okno Karta graficzna MSI 6600GT PC Express16 uruchamia sie na ustawieniach 300/600 a powinna 300/1000. Oczywiscie w trybie 3d grafa dziala 500/1000. Robie reset kompa i juz jest ok. Sprzet bez OC. Wczesniej chodzil przez 1/2 roku bez problemow. Oto konfig kompa: MSI K8N SLI Platinum Venice 3000 MSI 6600GT pcexpress16 2 napedy (cd+dvd) 1 HD Seagate 4 60GB ATA100 zasilacz NeoTec 440 Watt Maximus Nic sie nie zmienilo w konfiguracji kompa. niedoszedl zaden element. Probowalem juz wszystkiego. Format HD, instalka nowego WinXP SP2, zmiana roznych sterow (obecnie 81.95) i dalej to samo. Na 2 uruchomienia kompa przynajmniej 1 uruchomi sie z okienkiem Nvidii....Przewaznie problem wystepuje, gdy komp zostaje wlaczony w dzien po nocnym odpoczynku. Jakby ktos mial watpliwosci to nie wylaczam z tylu obudowy w zasilaczu doplyw pradu... Poza tym okienkiem komp dziala dobrze. W grach zero problemow. Wszystko dziala jak nalezy. Ale jednak cos jest nie tak skoro pojawia sie to okienko.... Szczerze mowiac watpie zeby to byla wina zasilacza i tutaj "porady" w stylu odlacz 1 naped itp. nic nie pomoga...Zasilacza przez 1/2 roku dzialal dobrze, a mija konfiguracja chyba nie jest jakas pradozerna. Sam juz nie wiem co z tym fantem zrobic. Boje siezeby mi cos nie padlo...nie wiem moze to wina grafy a moze plyty glownej? Moze plyta dostarcza za malo pradu do zlacza PCX16? Czytac umiem i wiem co tam Nvidia sugeruje ale na tej karcie nie ma dodatkowego zlacza zasilania. Ta grafa nie potrzebuje dodatkowego zasilania. Niestety nie mam innego zasilacza i nie bede mial jak sprawdzic jak uruchamia sie komp na innym. Wiec taka mozliwosc tez odpada.... Bardzo bym prosil o pomoc w tej sprawie i jak najszybciej, bo Neo konczy mi sie dzisiaj o polnocy wiec musze znac wasze zdanie do godz. 0.00 :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Miałem kiedyś identyczny problem. Po czasie samo się naprawiło. Co jest przyczyną tego, nie wiem. Że to zasilacz to wątpię, pewnie winna jest płyta. Spróbuj sprawdzić nowszy BIOS płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Na plycie jest wgrany najnowszy bios 3.8 poza tym skoro wczesniej dzialalo przez pol roku dobrze to czemu nagle mialaby to byc wina biosu...Mi sie chyba raczej samo nie naprawi....watpie predzej cos padnie a Ty pewnie cos zrobiles tylko sam nie pamietasz co to bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) odłącz zasilacz, przeczyść w środku, dokręć śrubki tranzystorów, obejż czy nie popuchnięte kondensatory filtrujące na końcach lini zasilania, może straciły pojemność, może styki utleniły Edytowane 10 Grudnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...