Skocz do zawartości
nuk

Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialbym zmienic karte graficzna z geforce4 mx440 na gigabyte gf6600, tylko nie wiem czy wszystko bedzie dobrze dzialac na mojej plycie glownej (K7S5A agp 4x,athlon XP 2200+). Czy zmiania grafy wiąże się z kupnem nowej plyty glownej i proca ? Jeśli tak to wybrać pytę glówną pod PCI-E czy AGP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chcialbym zmienic karte graficzna z geforce4 mx440 na gigabyte gf6600, tylko nie wiem czy wszystko bedzie dobrze dzialac na mojej plycie glownej (K7S5A agp 4x,athlon XP 2200+). Czy zmiania grafy wiąże się z kupnem nowej plyty glownej i proca ? Jeśli tak to wybrać pytę glówną pod PCI-E czy AGP?

Sądzę, że nie opłaca się pakować karty typu 6600 pod gniazdo AGPx4, ponieważ będzie ono ją ograniczać.

Ja bym proponował, o ile masz fundusze kupić Semprona64 2800, Epoxa 8KDA3I i Galaxy 6600 GE@GT. Jest to niedroga, a zarazem poprawiająca wydajność modernizacja.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie bedzie zadnych problemow z plyta, bo wszystkie grafy sa kompatybilne w dol, czyli dzialaja rowniez na predkosciach 4x, a nawet 2x. Jedyna czesc ktora moze Ci nie dac spokoju przy zmianie grafy to zasilacz, bo obawiam sie, ze masz jakis "firmowy" Tracer, Codegen, albo podobny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allegro odpada:/ czesci bede bral z http://www.zeto.bialystok.pl/salon/

Co myslicie o tym:

PG s754 GIGABYTE K8NS NF3 D L RAIDsATA 262zl

CPU AMD Sempron 2500+ FSB333 BOX S754 64bit 269zl

Karta g 128MB GF 6600 TV Gigabyte AGP,DVI,128bit [GV-N66128DP] wersja BOX 502zl

ZASILACZ ATX 350W MODECOM MC-350ATX 24p 101zl

Razem wychodzi 1135zl

Czy to dobra konfiguracja ? Moze polecicie cos lepszego w podobnej cienie,moze byc rowniez na PCI-E. Czesc bede bral z http://www.zeto.bialystok.pl/salon/

Dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta ok.

Proca weś Semprona64 2600

Jeśli chodzi o karty, to w ciekawej cenie jest radeon x700Pro

Za GeForcy 6600 karzą sobie sło płacić.

Przy tych cenach co tam są ja bym brał radzia x700Pro, ze względu na memki GDDR3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukmek ale ta plyta chyba jest pod AGP a nie PCI-E ? Jesli sie myle to mnie poprawcie.

Masz rację.

:oops: Coś mi się porąbało :oops:

:mur: Zmęczenie robi swoje :mur:

Na AGP to bierz tego GeForca.

Chyba, że jak byś wziął płytę to wtedy bierz radzia.

Coś ta strona bardzo źle chodzi na firefoxie

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba są też x700 na agp, wiem że x800 i x850 są napewno bo widziałem, czyli teoretycznie x700 też powinny być na agp.

Tylko tam nie mają.

Ja uważam, że jeśli różnica w cenie kart wynosi ok. 20 zł to lepiej wziąć Gigabyte K8NE i x700Pro

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi