djmartinek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam... Mam pytanie (może już było na forum jak tak to przepraszam ja nie mogłem znaleść...) Zakładałem moim wujkom sieć... neostrada podzielona na 2 komputery... przy pomocy routera... no i ja nie jestem w tej sieci a chciałbym wejść na router żeby np. przekierować jakies porty... albo po prostu nie latać tam jak coś się stanie... Czy jest możliwość... mając wszystkie ip i hasła... wejść na router nie będąc z nimi w sieci? jak tak to proszę o opisanie jak to zrobić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 oczywiście możesz sie dostac do routera po stroni WAN jak znasz IP i port no i usera i hasło nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no rozumiem :) wszystko znam... a jaki może być standardowy port... ? bo ja nic nie zmieniałem na routerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) 8080 a lepiej wejdz do administracji routera i sprawdz Edytowane 11 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 i normalnie wpisywać http://IP:PORT i powinno mi się połączyć tak??? sorry za NooB'owatość ale w sieciach jestem zupełny laik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) np: 219.123.23.1:8080 czyli IP:port IP to WAN IP nie LAN :P Edytowane 11 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 aaa a ja się dziwiłem dlaczego nic nie chodzi... to musze iśc zobaczyć jakie tam IP jest na WAN i wogóle... ok dzięki za pomoc :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 na routerze musisz wlaczyc dostep po wanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...