Skocz do zawartości
Gość Tomas1

Procesor+płyta Gł. Do 700zł !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jaką płyte głowną i procesor polecacie do 700 żł. Ja myślę o Gigabyte K8NS za 230zł oraz o jakimś Sempronie64 - 2800+(308zł) albo 3100+(395zł). A moze warto kupić Athlona64 3000+ s754 za 455zł??? A może kupić coś z intela, np. CeleronaD?? Chociaż wiele osób mówi że Celeron jest do biura a AMD do gier, a ja właśnie potrzebuje kompa głównie do gier.

P.S. Oczywiście w przyszłości będę na pewno podkręcał procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwal4 z tego co czytałem i słyszałem to asrock(aszrot:D) jest bardzo kiepską płytą głowną. W tej chwili wybieram pomiedzy sempem64 2800+ a sempem64 3100+.

A z tego co wyczytałem tutaj(http://egielda.com.pl/?str=art&id=158-18) to Gigabyte jest bardzo dobrą i tania płyta do o/c. DFI tez jest bardzo dobra ale kosztuje okolo stówkę więej.

Edytowane przez Tomas1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwal4 z tego co czytałem i słyszałem to asrock(aszrot:D) jest bardzo kiepską płytą głowną. W tej chwili wybieram pomiedzy sempem64 2800+ a sempem64 3100+.

A z tego co wyczytałem tutaj(http://egielda.com.pl/?str=art&id=158-18) to Gigabyte jest bardzo dobrą i tania płyta do o/c. DFI tez jest bardzo ale kosztuje okolo stówkę więej.

Jeśli pod s.754 to Gigabyte K8NS rev. 1.1 lub Epox 8KDA3I rev. 3.2.

Ja osobicie mogę ci polecić Epoxa, ponieważ sam go miałem.

Według mnie jedyny minus tej płyty to słaby dźwięk.

Ja wymieniłem jeszcze u siebie radiator na chipsecie na Zalmana NB47J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi