Bluberd Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam, na poczatek sorry jak juz gdzies sie taki problem przewinal ( szukalem i nie znalazlem) wiec... posiadam router Netgear DG834G (Wireless) na ktorym mam lacze 8mb ( zaznaczam ze siedze w Anglii ) i teraz ten oto router posiada jakiegos firewalla ktorego nie moge za cholere usunac. Chodzi mi o to zeby moc korzystac z programow typu gg - tu chce miec polaczenia bezposrednie czy DC++ (chce byc active, chyba normalne przy tak szybkim laczu). Z firmy od ktorej mam net wykupilem Static IP ( z nadzieja ze mi to cos pomoze) lecz niestety dalej firewall mnie blokuje i juz mnie chce szlag trafic.... Siedze juz ktorys dobry dzien nad tym problemem i juz mam dosc..... Moze ktos z was wie jak to przeskoczyc i ustawic tak zeby dzialalo poprawnie?? Z gory dzieki za jakies pozytywne odpowiedzi.. Pozdrawiam Bluberd B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Może to jednak firma filtruje pakiety :>? A nie router :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluberd Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie sadze, dzwonilem do firmy i powiedzieli mi ze oni firewalla nie wystawiaja i ze to sa ustawienia routera, tylko niestety jak to zmienic tego juz nie wiedzieli :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Masz na routerze opcje DNZ? (demilitarized zone) Uaktywnij ja i wpisz adres IP kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluberd Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Masz na routerze opcje DNZ? (demilitarized zone) Uaktywnij ja i wpisz adres IP kompa. niestety, zrobione juz dawno i ciagne to samo..... ;-((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Moze cos z routerem nie tak. Jak mozesz to pozycz od kogos na chwile inny i sprawdz czy dalej bedzie ten problem. J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluberd Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Moze cos z routerem nie tak. Jak mozesz to pozycz od kogos na chwile inny i sprawdz czy dalej bedzie ten problem. J Niestety nie mam od kogo pozyczyc ale szczerze nie sadze ze to wina w routerze, mysle ze to ustawienia.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Porty oczywiscie próbowales forwardowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluberd Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Porty oczywiscie próbowales forwardowac? Hmmmmm, no mowiac szczerze nie za bardzo bo nie mam pomysla jak to zrobic ( jestem zielony w tym temacie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ten link powinien pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluberd Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Niestety nic nie pomaga......... poddaje sie... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Tak sie składa, że mam identyczny problem. Również jestem w anglii, mam ten sam router i ten sam problem z połączeniem się z sieciami p2p. Próbowałem juz wszystkiego. Wpisywałem ip w strefę DMZ, wyłączalem firewalla i nic. Może ktoś pomoże? Byłbym ogromnie wdzięczny :) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...