Skocz do zawartości
kisielek

Chlodzenie Wodne Na Frostach By Kisielek

Rekomendowane odpowiedzi

To nie glony tylko koncentrat chlodzacy shell ( stad ten niebieskawy kolor ):)

pozdrawiam

bardzo mozliwe lecz na tej fotce http://img456.imageshack.us/img456/351/155ik.jpg nie widze niebieskawego koloru :D bardziej mi to przypominalo glony lecz jesli wszystko jest OK to tak trzymac

elo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mnie ta ten twoj post zaniepokoił, wiec zajżalem raz jeszcze do srodka ( tym razem z mocniejszym swiatlem ) i okazało sie, ze miałes racje. Zaczeło mi zarastac. Pobiegłem na stacje, kupiłem 3 litry borygo, 10L wody destylowanej i teraz wszystko wyglada tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak naprawde to, gdy nie Ty to bym tam szybko nie zajrzal, wiec dzieki wielkie :]

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do docisnięcia bloczku to masz go naprawde za słąbo dokręconego, żeby blok dobrze przylegał i odbieral ciepło to musisz niemal scisnąć spreżynki do końca, jesli boisz sie ukruszyć rdzeń to kup coper shima a później sciskaj mocno, zobaczysz różnice, zresztą jako eksperyment weź jeszcze dokręć po dwa obroty każdy motylek, temp powinny troszke spaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda, dokręc bloki i temperatura moze ci spasc nawet o 5-10*C. Ja jak mi kolega raz przymocował blok na procu to miałem 60*, dokreciłem i spadłą do 46*. W sumie jak wszystkie bedziesz powoli, równo dokrecać, a nie odrazu karzdą do końca to proca raczej nie pokruszysz; W sumie coppershim to tez kosztuje pare groszy a proca nie ukruszysz, i zyskasz jeszcze nizszą temperature CPU. Chociaz jak ktos ma talent jak ja to nawet procka z coppershimem pokruszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie coppershim to tez kosztuje pare groszy a proca nie ukruszysz, i zyskasz jeszcze nizszą temperature CPU. Chociaz jak ktos ma talent jak ja to nawet procka z coppershimem pokruszy.

Coppershim wcale nie przyczyni sie do obnizenia temperatury. Są różne shimy i nie wszystkie super idealnie pasują. Czasami są wyższe od rdzenia i wtedy gluteus maximus.

A sprężynki są własnie po to by nie ukruszyć rdzenia, tak wiec po co tyle grzybów w barszcz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi