Skocz do zawartości
Newbie Specjalist :)

Temperaturka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiałem w związku z wypowiedzią jednego z użytkowników. Otóż mówił on że temperaturka chłodziwa po przepłynięciu przez blok wzrasta o około 1C, a w chłodnicy i rezerwuarze maleje, więc skoro chciałbym założyć chłodzonko tylko na CPU czy muszę mieć chłodnicę? Przecież temperatura chłodziwa spadałaby w rezerwuarze. Dobrze myśle?

Co o tym pomyśle sądzicie? Domyślam się że dużo osób go skrytykuje :), ale kto pyta nie błądzi

Edytowane przez Newbie Specjalist :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle myslisz, temperatura w rezie ci nie spadnie tak szybko. Chyba za masz 20 litrowy rez.

A woda w bloku ogrzewa sie nawet nie o 1C a jakąś mniejszą jego część.

Nie radze rezygnowac z chłodnicy. Tak naprade jest to ten własnie najważniejszy element każdego wc'eta. Bloki, pompki itp nie są az tak ważne. Wydajność układu zależy od jakości nagrzewki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak jak pisze mój przedmówca można by zrobić rez i taka małą chłodnicę w jednym może wtedy jakoś by to dało rade :rolleyes: ale tak to niema szans bo plexi kiepsko przewodzi ciepło :mad: ja na twoim miejscu zrezygnował bym z reza na rzecz chłodnicy :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi