Newbie Specjalist :) Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Tak się zastanawiałem w związku z wypowiedzią jednego z użytkowników. Otóż mówił on że temperaturka chłodziwa po przepłynięciu przez blok wzrasta o około 1C, a w chłodnicy i rezerwuarze maleje, więc skoro chciałbym założyć chłodzonko tylko na CPU czy muszę mieć chłodnicę? Przecież temperatura chłodziwa spadałaby w rezerwuarze. Dobrze myśle? Co o tym pomyśle sądzicie? Domyślam się że dużo osób go skrytykuje :), ale kto pyta nie błądzi Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Newbie Specjalist :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zle myslisz, temperatura w rezie ci nie spadnie tak szybko. Chyba za masz 20 litrowy rez. A woda w bloku ogrzewa sie nawet nie o 1C a jakąś mniejszą jego część. Nie radze rezygnowac z chłodnicy. Tak naprade jest to ten własnie najważniejszy element każdego wc'eta. Bloki, pompki itp nie są az tak ważne. Wydajność układu zależy od jakości nagrzewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 dokładnie tak jak pisze mój przedmówca można by zrobić rez i taka małą chłodnicę w jednym może wtedy jakoś by to dało rade :rolleyes: ale tak to niema szans bo plexi kiepsko przewodzi ciepło :mad: ja na twoim miejscu zrezygnował bym z reza na rzecz chłodnicy :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie Specjalist :) Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ok. już wiem - muszę kupić chłodnice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...