Miazga82 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 no teraz to już sam niewiem, namieszliście mi w głowie, zastanawiałem się nad kupnem pompy od Trawiennego, w sumie to już byłem przekonany co do zakupu, a teraz znowu nieweim czy lepiej CWU czy aquaextreme, jak już pisałem wielokrotnie na ciszy mi niezależy, liczy się tylko wydajność :), jak by ktoś mógł mi ładnie napisać co wydajniejsze [układ 2 bloki + bix3] to byłbym wdzięczny, pozdrawiamJak juz pare razy powtarzałem ... moc pompki ma sie nijak do wydajności układu. Oczywiście nie mówie tutaj o extremalnych przypadkach ... takich jak np. pompki od spryskiwaczy w samochodach i inne takie tam bździdełka. Do 2 bloków i jednej nagrzewki to wystarczy każda pompeczka akwariowa. Kiedowałbym sie tutaj jakością wykonania i trwałością produktu (jeżeli cie cisza nie interesuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) kszonek -> Obciazanie zasilacza? Wiekszej roznicy nie widze pomiedzy pompa 12V a HDD, a nawet mocniejszym wentylatorem 120x120 Piszac o pompach laing/grunfos masz na mysli pompy C.W.U. ? Jesli tak, to czy sprawdzales jak to jest z tym stwierdzeniem "cyt: przeplyw im nie leci na ryj przy obciazeniu" ? Akercocke -> Wiekszosc pomp 12V majacych zastosowanie w WC sa pompami przemyslowymi, majacych zastosowanie w roznych dziedzinach przemyslu. A wiec ich trwalosc i i niezawodnosc jest na dosc wysokim poziomie. Proponuje zapoznac sie z testem i porownaniem 12V pomp pod tym adresem. Ps. Juz wiecej nie bede zasmiecal tematu :). Edytowane 21 Grudnia 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...