Skocz do zawartości
Trawienny

Kibelek Trawiennego..

Rekomendowane odpowiedzi

no teraz to już sam niewiem, namieszliście mi w głowie, zastanawiałem się nad kupnem pompy od Trawiennego, w sumie to już byłem przekonany co do zakupu, a teraz znowu nieweim czy lepiej CWU czy aquaextreme, jak już pisałem wielokrotnie na ciszy mi niezależy, liczy się tylko wydajność :), jak by ktoś mógł mi ładnie napisać co wydajniejsze [układ 2 bloki + bix3] to byłbym wdzięczny, pozdrawiam

Jak juz pare razy powtarzałem ... moc pompki ma sie nijak do wydajności układu. Oczywiście nie mówie tutaj o extremalnych przypadkach ... takich jak np. pompki od spryskiwaczy w samochodach i inne takie tam bździdełka.

Do 2 bloków i jednej nagrzewki to wystarczy każda pompeczka akwariowa. Kiedowałbym sie tutaj jakością wykonania i trwałością produktu (jeżeli cie cisza nie interesuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek ->

Obciazanie zasilacza? Wiekszej roznicy nie widze pomiedzy

pompa 12V a HDD, a nawet mocniejszym wentylatorem 120x120

Piszac o pompach laing/grunfos masz na mysli pompy C.W.U. ?

Jesli tak, to czy sprawdzales jak to jest z tym stwierdzeniem "cyt: przeplyw im nie leci na ryj przy obciazeniu" ?

Akercocke ->

Wiekszosc pomp 12V majacych zastosowanie w WC sa pompami przemyslowymi,

majacych zastosowanie w roznych dziedzinach przemyslu.

A wiec ich trwalosc i i niezawodnosc jest na dosc wysokim poziomie.

Proponuje zapoznac sie z testem i porownaniem 12V pomp pod tym adresem.

Ps. Juz wiecej nie bede zasmiecal tematu :).

Edytowane przez piteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi