Lukass Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam Mam problem z ładowaniem sie systemu XP SP2. Dokładniej chodzi o niebieski pasek ktory musi przeleciec az 15 razy zeby sie uruchomil windows. PC: Gigabyte GA-K8NF-9 na nForce4-4x, Athlon 3000 64, 2x 512 DUAL PDP patriot, gainward 6600GT na PCX, twardy WD Caviar 160GB na ATA. Wszystko jest nowe oprucz dysku!!! dzisiaj kupione. A i odłączanie cd roma nic nie daje jak gdzies wcześniej było pisane. PROSZE O POMOC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 rozumiem ze instalowales system na nowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 tak juz jest na tych kompach. ja bratu poskaldalem na plycie Gigabyte na nf3 i s939. To ekran na ktorym przelatuje pasek zamiera na chwile (robi sie ciemniejszy na 1-30sek) i dopiero zaczyna latac pasek, nie wiem co z tymi wspolczesnymy kompami sie dzieje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Może masz syfu na dysku pełno, skanowałeś anty virami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak dysk jest stary to może ma bad sektory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 160 GB no bardzo stary dysk :mur: umiera ze starcosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 160 GB no bardzo stary dysk :mur: umiera ze starcosciSpokojnie, przecież mógł nałapać bad sektorów, albo taki słaby że pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) sorka za moja ogresywna wypowiedz ale mam zly dzien :) Edytowane 13 Grudnia 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399&st=0 A w szczegolnosci polecam ten zabieg: 1.Z klucza HKEY_LOCAL_MACHINEsystemCurrentControlSetControl po prawej stronie 2-krotnie kliknać na wartośc 'WaitToKillServiceTimeout' i zmniejszyć ja z domyślnych 20000 do np.1.(szybsze zamykanie XP) i dla el'Presidente za tą: 2.Enable prefetcher - HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameterts - zmieniamy wartosc z 3 na 5 (duzo szybsze uruchamianie XP) Edytowane 13 Grudnia 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kBr Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Dokładniej chodzi o niebieski pasek ktory musi przeleciec az 15 razy zeby sie uruchomil windows ...zainstalowalbym GameXP (Cechą charakterystyczną GameXP jest to, że program optymalizuje system tak, by maksymalnie zwiększyć jego wydajność) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...