Skocz do zawartości
iluvator

Jaka Karta Graficzna Do Tej Konfiguracji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moj kolega ma kompa:

MSI K7 Master(MS-6341)

Athlon Xp 1700+

512 MB Kingston

GF4 MX440

I teraz chcialby kupic lepsza karte graficzna i tu pytanie jaka ?? ma niby 800 zl na nia ale nie kupi dobrej bo ta plyta obsluguje tylko AGP 4X .Jaka karte polecacie zeby nie wywalic za duzo kasy a zeby wykorzystla obecna konfiguracje kompa ??

Pozdrawiam

Ps zasilacz to codegen 300W

Edytowane przez iluvator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Moj kolega ma kompa:

MSI K7 Master(MS-6341)

Athlon Xp 1700+

512 MB Kingston

GF4 MX440

I teraz chcialby kupic lepsza karte graficzna i tu pytanie jaka ?? ma niby 800 zl na nia ale nie kupi dobrej bo ta plyta obsluguje tylko AGP 4X .Jaka karte polecacie zeby nie wywalic za duzo kasy a zeby wykorzystla obecna konfiguracje kompa ??

Pozdrawiam

Ps zasilacz to codegen 300W

co z tego ze agp4x? czym to sie rozni od agp8x? NICZYM wiec mozesz brac jakakolwiek karte na agp!

teraz tak na lepsza karte (6800 etc ) imho nie masz szans! bo po pierwsze zasilka po drugie to przy tym procku profanacja.

ja na twoim miejscu kupilbym 6600 (podkrecil ile sie da) dokupil 512 ramu i zmienil zasilacz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Albo takie coś: 9800pro z 256 bitową szyną pamięci, Delta lub Forton 350W, i jak by coś sprzedał to wpadło by troche kaski i wtedy dodatkowe ramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo takie coś: 9800pro z 256 bitową szyną pamięci, Delta lub Forton 350W, i jak by coś sprzedał to wpadło by troche kaski i wtedy dodatkowe ramy.

ale gdzie znajdziesz ladnego radka 9800pro? teraz to same mediony lub jakies uzywane wykrecone maxymalnie ktore juz padaja...w te karty bym sie juz nie bawił...no chyba ze tanio ze sklepu jakis saphire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatheN

A te GF6600 to nie mają innych wcieć niz te starsze modele( z tego co widzialem to te starsze maja 2 wcięcia a nowe tylko 1) i na pewno wejda w gniazdo AGP

no i jakiej fimy polecacie ta 6600 i czy nie lepiej 6600GT?

Edytowane przez iluvator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatheN

A te GF6600 to nie mają innych wcieć niz te starsze modele( z tego co widzialem to te starsze maja 2 wcięcia a nowe tylko 1) i na pewno wejda w gniazdo AGP

no i jakiej fimy polecacie ta 6600 i czy nie lepiej 6600GT?

nie agp4x i agp8x sa kompatybilne i tyle ( w dol tez ale cie to nie interesuje)

bier 6600 i dokup ram i zasilkE!

no chyba ze cie stac to bierz 6600gt wymieniaj zasilke ( juz na 100% ) i dokup ram

moj kumpel na athlonie 2100 i 6600gt ma mniej fps w grach niz ja na baleronie 3200 i 6600 (530/690)

jesli juz kupywac to napewno nie gainwarda :P szkoda kasy! bierz winfasta lub gigabite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale gdzie znajdziesz ladnego radka 9800pro? teraz to same mediony lub jakies uzywane wykrecone maxymalnie ktore juz padaja...w te karty bym sie juz nie bawił...no chyba ze tanio ze sklepu jakis saphire

ja jeszcze mam akurat do sprzedania

XpertVision Radeo 9800se 128MB 256bit

dla tych ktorzy nie wiedza :

256 bitowe PCB oznacza ze mozna z niej zrobic wersje XT

ja tak zrobilem

nie bawilem sie w lutowanie - karta jet nietknieta

ale ze sterownikami OMEGA lub podobnymi

chodzila caly czas odblokowana

wszystkie 8 potokow sprawne na 110% ;)

dodatkowo dla lubiacych OC na pokladzie sa pamieci Hynix 2,5ns

ja nie krecilem wcale bo karta starczala mi do wszystkiego

ale pewnie ma spory potencjal OC bo to podobno najlepsze pamieci serii 9800

sprzedaje bo przesiadlem sie na s.939 + PCI-E

jesli jestes chcetny to zapraszam i czekam na propozycje ceny

tanio kupisz grafike

starczy na zasilacz i jakie pamieci

pozdro

Edytowane przez HigBee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=76438884 480zł

Do tego Fortron 350w za ~50zł

i dodatkowy ram.

albo

http://allegro.pl/show_item.php?item=76998371 plus fortron ale bez dodatkowego ramu.

ja stawiam na to pierwsze 1gb ramu i r9800 pro wystarczy dzis

ps.rozwalaja mnie opisy w stylu DUZY POTENCJAL< KARTA SMIGA NA TYLE I TYLE ( ale tlyko do testow ustawilem)

<NIE KRECILEM,

przeciez to wiadomo to tak jakby ktos kupił ferrari i mowil ze wolno jezdzil i wogole....ze jest nie zajezdzone..:)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi