Gość Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tak sobie patrzę w program diagnostyczny, temperaturki i w ogóle... nagle dochodzi do mnie, że temperatura GPU jest odrobinę za wysoka. Moja karta to Ati Radeon X800XL 256MB/256bit (dwuprocesorowa). Grzeje, żre prąd, a przecież przez sporo czasu krążę po necie. I tu pytanie: Czy jest jakiś program, kontrolka czy sterownik, który kontrolowałby obciążenie GPU i w razie potrzeby zmniejszałby lub zwiększał jego taktowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Może jakby się odpowiednia skonfigurowało to z Power Strip'em by może coś wyszło albo z jakims innym podobnym programem, ale na 100% pewny nie jestem. EDIT:\ ew. można do każdej uruchamianej aplikacji stworzyć profil, np. w Power Strip, ale to czasochłonny proces, aczkolwiek warto :] Edytowane 16 Grudnia 2005 przez lori129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ATT - 2D/3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...