Jastu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Dysk został podłaczony do PC i wyczyszczony,na PC został też zainstalowany Win2k.Po podłaczniu dysku do laptopa nie pojawił się monit o płytę i sterowniki - pojawił się niebieski ekran. Dlaczego tak ?? Laptop Dell Latitude L400 - brak FDD ,cd-rom przez pcmcia.Jak zainstalować system na pusty dysk ????? Jak zabootowac płytę z PCcia. Pomocy , boądź rozwiejcie moje nadzieje - nie mam drugiego laptopa :( Jak intalować system przez sieć z np.PC ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Bylo Bylo bylo najprosciej zrobic to : ( bez stacji czy czegokolwiek ) : przejsciowka 2,5-->3,5 cala format dysku , pozniej sys z a:-->X 9 gdzie X to partycja dysku 2,5) , kopiowanie windowsa ( plikow systemowych I 386 0 , natsepnie kopiowanie do glownego katalogu smatdrv ... pozniej przeniesienie dysku , uruchomienie dosa , nastepnie smaptdrv , a pozniej : cd x:\I386\ i pozniej zaleznie odsystemu albo winnt albo windows 9 choc moge sie mylicco do tego ostatniego , gdyz tej metody uzywalem tylko do wina 2000 , czyli winnt dzialal ) no i szukaj , szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastu Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Proszę o link albo szczegółowy opis - nie moge sobie poradzić . Jak zaistalować dosa - żeby MBR uruchamiało mi dosa. Postępowałem jak w opisie wyżej . Przykro mi - pomocy :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 startujesz z tej dyskietki ---> http://www.mbhs.edu/~jaosborn/boot98se.exe zostawiasz tylko dysk 2,5 cala , gdy wystartujesz z dyskietki wpisujesz ( oczywiscie wczesneij partycje musza byc zalozone , jedna aktywna etc no i system plikow fat32 ) " sys a: c: " i juz system jest kopiowany na c pozniej juz masz dosa i masz z gorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastu Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Win nie może być zainstalowany on this drive because is corrupted. ??? NIe wiem dlaczego- nie wiem o co mu chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 fdisk a pozniej scandisk ( chkdsk ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...