Gość Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wlasnie wymontowalem zasilacz z budy i wymienilem mu wiatrak na maly wielkosci takiej jak do kart graficznych zasilacz docelowo bedzie stac na zewnatrz budy mam pytanie czy tak maly i niskoobrotowy wiatraczek da "mu" rade szczegolnie latem i co stanie sie jak zasilka sie przegrzeje tzn. czy spali sie tylko sasilka czy zala plyta glowna itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 1) sprawdzaj czy ci się nagrzewa... palcem :-) 2) jak zrobi spięcie to moŻe padnać WSZYSTKO, ale powinien pójść 'tylko' zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 1) sprawdzaj czy ci się nagrzewa... palcem :-) 2) jak zrobi spięcie to moŻe padnać WSZYSTKO, ale powinien pójść 'tylko' zasilacz tzn mam dotykac palcem obudowy zasilacza ? jak mialem go w budzie na standartowym chlodzeniu to zawsze byl cieply(dla tego go wyjolem miedzyinnymi) pozatym czy nie ma w zasilaczach jakis bezpiecznikow na wypadek awarii np przepiec w sieci itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 musza byc jakies zabezpieczenie ale lepiej tego nie sprawdzaj , a nie lepiej ta 80x80 puscic na 5-7 bedzie cicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 bedziesz czuł jak jest bardz o gorący wtedy lepiej załóż większy wentyl (naoliwij go olejem pod naklejką) sa bezpieczniki w zasilaczach, ale nie zawsze dizałają (ja spaliłem płyte proca dysk, kartę scsi a kumple płytę, moded, cd, cdrw) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ok thx wszystkim za info&rady jak w maju znikne z forum to znaczy ze sie spalił:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...