Skocz do zawartości
acrem

Problem Z Komputerem..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z gory uprzedzam, ze nie znam sie zbyt dobrze na sprzecie..

Wiec mam problem z komputerem, kiedy byl wlaczony (siedziala wtedy mlodsza siostra, mnie nie bylo w domu) na poczatku "lekko burczal" i pewnym momencie poprostu sie wylaczyl (tak to opisala, chociaz nie wiem na ile wiezyc mlodszej siostrze :wink: ), gdy wrocilem do domu stan komputera byl nastepujacy: komputer wogle sie nie wlaczal (po nacisnieciu power nie wlaczal sie, lecz bylo slychac dzwiek jak by przez okolo 1 sekunde "probowaly" rozkrecic sie wiatraczki ale na tym sie konczy) wiec rozkrecilem komputer i nic nie zobaczylem ciekawego, po nacisnieciu power zapala sie czerwona dioda na plycie glownej i nic wiecej, od zadnego elementu nie czuc zapachu spalenizny, ani nie widac osmalenia, wszytsko wyglada normalnie..

Na google znalazlem podobne opisy i ludzie mowili tam, ze moze to byc problem z zasilaczem (mam CODEGEN 300W) okolo 2 lata temu mialem taki problem ale komputer pojechal do serwisu bo mial jeszcze gwarancje i wymienili wtedy wlasnie zasilacz, lecz teraz gwarancji nie ma, a w serwise trochce to kosztuje (diagnoza i robocizna 50zl+koszt sprzetu do wymienienia, wiec szkoda kasy wydawac)

Prosze o pomoc - to zasilacz czy cos innego ? jak zasilacz to jaki mam kupic (dosyc tani), z gory dzieki za pomoc.. sadze, ze wszytsko dokladnie opisalem :huh:

Moj sprzet to:

CPU Athlon 2000 XP

GPU GF3 ti200 64mb

Plyta glowna: Soltek SL-75FRV

HDD seagte 80gb 7200rpm

RAM 768mb DDR noname

2 napedy (dvd-re i cd-rw i dyskietki)

to chyba wszytsko

Edytowane przez acrem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOze to byc zasilacz albo procek. Zobacz czy na wetylu od proca są jakies opory. Jezeli sie zatrzymał to mogł sie przykopcić procek.

Ale jednak zasilacz najpewniejszy .... kiedys miałem podobny porblem z terkoczącym zasilaczem ... ale naszczescie wczsniej wymieniłem wentyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi