ZORG2 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Nie wiem czy umieściłem post w dobrym dziale bo też chodzi o dyski twarde ale do rzeczy. Zasilacz antec True power 480w. Zauważyłem w każdym molexie że końcowka odpowiedzialna za linie 12V ma spalone te blaszki miedziane. Bardzo często pada mi dysk twardy(tzn. nie wykrywa w biosie i nie działa mechanika). Nie wiem co może być powodem padnięcia ciągle dysku ale mam zasilacz feel 300 w i to samo.Napięcia w molexie mierzone miernikiem jak skała obie zasiłki trzymają. Płyta,pamięć i karta graf. nie wchodza w rachubę też zmieniane. Uziemienie zrobione do zera w gniazdku przed kompem lista. Sam nie wiem co może być powodem ciągłej padaki dysków więc zwracam się do was o pomoc? ostatnio nawet kupiłem UPS i też nic nie pomaga. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 A dyski zmieniałes? Moze to ich wina ... moze wina taśmy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZORG2 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Tak właśnie pisalem że dyski padaja wiec były wymieniane zarówno na sata jak i ata.Taśmy na bank też nic nie maja do rzeczy bo byly juz 5 razy wymieniane.Dziwi mnie ciagle że padają dyski a cos innego co jest podłączone pod zasiłkę nie (np.DVDrw czy cd-rom) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...