Demonek_ Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witam. Po wielu trudach ... no powiedzmy :P , zrezygnowałem wkońcu z 6800 etc. i postanowiłem przesiąść się na PCI-E. Tylko sprawa wygląda następująco. Grafa..będzie to na razie GF6600GT..po tym upgradzie dopiero zacznę zbierać na coś z serii 6800 czy 7800... Proc..napewno będzie to Athlon 64 (3000+). Tylko dylemat mam z płytą główną...Nie interesuje mnie jakieś mega wypasy.. Chodzi o to , żeby miała złącze PCI-E x16 ; ze 3 PCI ; oslugiwane Athlony 64 ... socket 754 , ramy do 2GB , jak będzię dual to looz jak nie będzie to też looz :P... No i obsługa ich PC3200 (400mhz). No i to tyle chyba..wszystko by było proste gdyby nie...No właśnie jedno 'ale'. Mianowicie: - grafa ~500zł - proc ~450zł - MoBo ~200zł... i w tym tkwi problem... jakakolwiek ta główna mnie interesuje ... byleby nie miała zablokowanych 100% mozliwosci OC :P (chodzi mi ze produkty typu ECS niestety odpadaja). Nie wiem właśnie jak te ceny stoją bo z MoBusiami się niestety nie orientuję. Dodam tylko , że kupno sprzętu planowane jest na poczatek 2006 , dlatego tez ceny moga lekko pojsc w dol na korzysc oraz to , że niestety 1150zł to moje maximum. Pozdrawiam , oraz proszę o ewentualne linki do owych płyt. Jeśli natchnelibyscie się na GFy6600GT lub Athlony64 3000+ za cenę poniżej tej którą podałem , również będe wdzięczny za podanie. Mile widziany też byłby zakup wszystkiego w jednym sklepie...choć wiem , że to raczej jest NIEMOŻLIWE to moze akurat ktos ma cos takiego na oku...moze akurat jakis rabacik i zmiescilbym sie w 1150zł :D. Z góry dziękuję za pomoc wszelkiej maści oraz Pozdrawiam i... Wesołych Świąt :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Płyta to podchodzi w tej cenie tylko Asrock Dual Sata. Poczytaj oniej a docenisz , FSB ciągnie do 300 więc o OC sie niemrtw ze stabilnością też ok. Co do grafy to mogłbyś poszukać geforca 6600ge , ten sam układ co gt ale często lepsze OC. Ale żeby się zmieścić w tej cenie to musiał byś kupić Seprona Vience S939 bo niepoliczyłeś jeszcze ceny chłodzenia. Ceny tych podzespołów są ok na Apollo i morelenet. Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Dzięki. Zdecydowałem się na to jak zaproponowałeś :). Poprostu GF poczeka chwilke bo i tak jest tam zintegrowany 6100 to na chwile wystarczy do monitoringu temperatury itd. :). Dzięki jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...