Skocz do zawartości
Demonek_

Pomocy...new Mobo+proc+gfx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po wielu trudach ... no powiedzmy :P , zrezygnowałem wkońcu z 6800 etc. i postanowiłem przesiąść się na PCI-E. Tylko sprawa wygląda następująco.

Grafa..będzie to na razie GF6600GT..po tym upgradzie dopiero zacznę zbierać na coś z serii 6800 czy 7800...

Proc..napewno będzie to Athlon 64 (3000+).

Tylko dylemat mam z płytą główną...Nie interesuje mnie jakieś mega wypasy..

Chodzi o to , żeby miała złącze PCI-E x16 ; ze 3 PCI ; oslugiwane Athlony 64 ... socket 754 ,

ramy do 2GB , jak będzię dual to looz jak nie będzie to też looz :P... No i obsługa ich PC3200 (400mhz).

No i to tyle chyba..wszystko by było proste gdyby nie...No właśnie jedno 'ale'.

Mianowicie:

- grafa ~500zł

- proc ~450zł

- MoBo ~200zł... i w tym tkwi problem... jakakolwiek ta główna mnie interesuje ... byleby nie miała zablokowanych 100% mozliwosci OC :P (chodzi mi ze produkty typu ECS niestety odpadaja).

Nie wiem właśnie jak te ceny stoją bo z MoBusiami się niestety nie orientuję.

Dodam tylko , że kupno sprzętu planowane jest na poczatek 2006 , dlatego tez ceny moga lekko pojsc w dol na korzysc oraz to , że niestety 1150zł to moje maximum.

Pozdrawiam , oraz proszę o ewentualne linki do owych płyt.

Jeśli natchnelibyscie się na GFy6600GT lub Athlony64 3000+ za cenę poniżej tej którą podałem ,

również będe wdzięczny za podanie.

Mile widziany też byłby zakup wszystkiego w jednym sklepie...choć wiem , że to raczej jest NIEMOŻLIWE

to moze akurat ktos ma cos takiego na oku...moze akurat jakis rabacik i zmiescilbym sie w 1150zł :D.

Z góry dziękuję za pomoc wszelkiej maści oraz Pozdrawiam i... Wesołych Świąt :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta to podchodzi w tej cenie tylko Asrock Dual Sata.

Poczytaj oniej a docenisz , FSB ciągnie do 300 więc o OC sie niemrtw ze stabilnością też ok.

Co do grafy to mogłbyś poszukać geforca 6600ge , ten sam układ co gt ale często lepsze OC.

Ale żeby się zmieścić w tej cenie to musiał byś kupić Seprona Vience S939 bo niepoliczyłeś jeszcze ceny chłodzenia.

Ceny tych podzespołów są ok na Apollo i morelenet.

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi