gorek007 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam! mam problem bo zakupilem 2x256 DDR 266MHz do pyty głownej KOBIAN KOB KT266a FDSX i po zamontowaniu nie uruchamia sie windows choc podobno plyta obsluguje takie ramy, moze ktos pomoze i powie mi jaka jest tego przyczyna. Dziekuje z gory! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 może pamięci nie chcą ze sobą działać ? spróbuj uruchomic z jedną kostką, napisz dokładniej jaki czy wyskakuje ci jakiś błąd, czy komputer się zawiesza, napisz jaką masz reszte sprzętu. możesz spróbować też aktualizacji biosa, albo clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorek007 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 może pamięci nie chcą ze sobą działać ? spróbuj uruchomic z jedną kostką, napisz dokładniej jaki czy wyskakuje ci jakiś błąd, czy komputer się zawiesza, napisz jaką masz reszte sprzętu. możesz spróbować też aktualizacji biosa, albo clear cmos. Hej! moj procek to AMD DURON 1200MHz, karta graficzna Geforce 2 MX-200 32MB, dysk twardy 40GB, aktualnie pamiec operacyjna SDRAM 256MB/133MHz i nie zakladalem jednoczesnie DDR i SDRAM (mam na plycie 4 szyny, dwie do ddr i dwie do sdram), chcialem przejsc na DDR bo sa lepsze, probowalem pojedynczo zakladac kosci ale taki sam rezultat czyli komuter po uruchomieniu wlaczy sie ale nic wiecej: monitor nie uruchamia sie wiec zaden blad mi nie wyskakuje, komp tak jakby sie zawiesil i przstal pracowac, mam stronke do aktualizacji biosa ale w sumie nie znam sie dobrze na tym i mam lekkie obawy, a co to jest clear cmos?? Dziekuje za odpowiedz :) POZDRAWIAM!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 A tez zworki co sa koło złaczy ramów wyjełeś ( lub włożyłeś ) ? Juz nie pamiętam ale chyba trzeba było załozyć zworki by zaczeła płyta prace z DDr-ami. Na bank na płycie jest napisane kiedy maja być zworki założone zwarte kiedy rozwarte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorek007 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 A tez zworki co sa koło złaczy ramów wyjełeś ( lub włożyłeś ) ? Juz nie pamiętam ale chyba trzeba było załozyć zworki by zaczeła płyta prace z DDr-ami. Na bank na płycie jest napisane kiedy maja być zworki założone zwarte kiedy rozwarte. znalazlem zworki, poprzepinalem je tak jak w instrukcji, myslalem ze moj klopot sie juz skonczy ale niestety poprzepinalem zworki z powrotem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Spróbuj jeszcze raz i zrestetuj Cmos jedniocesnie przd odpaleniem kompa.... moze bios ma wpływ.... testuj to z jedna koscia (sprawdz oby dwie) Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...