Skocz do zawartości
pho

Sempron S.939 Venice!?

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem takiego sempa oto link do niego http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=3070

Zastanawiam sie czy to nie AMD Athlon64 na jadze Venice ze zmniejszonym cachem i obnizonym taktowaniem? Jak tak to moze byc ciekawa propozycja za okolo 400zl. Ciekawe jaki ma mnoznik i jak sie kreci wiecie cos na ten temat!?

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno o nim słychać, nawet na forum. Taktowanie ma normalne jak A64 3000+ czyli 1.8GHz, to błąd w opisie, mnożnik x9. W Apollo kosztuje 368zł, mam właśnie stamtąd i leci 2.7GHz (jeszcze w trakcie testów :-)). Poza tym różnica w cache'u jest widoczna w wymagających grach, ogólnie raczej niezauważalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja mam z esc i idzie na 2500mhz przy 1,44V, wyżej to już będzie postęp, jestem nadal w czasie testów, ale ogólnie procek jest dobry, więc lepiej brać sempka niż athlona jeśli masz 400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale planuje plytke DFI LanParty nf4 i podobno te sempy jakos zle dzialaja z tymi plytkami?!

Po co LanParty jak stac cie na te mobo to stac cie na lepszego proca. Ja mam DFI nf4 Infinity i wszystko gitas, narazie testuje mojego semprona leci na 2700 ale to nie jest max bo napiecie mialem 1.575 i byl stabilnie. Wiec mysle ze troche wiecej wyciagne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi