Bry_Siu Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam. Proszę o pomoc... Chcę wiedzieć, jaki maksymalny procesor można włożyć do płyty Abita KT7A (bez Raida). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zajrzyj do manuala albo na site producenta -> www.abit.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mialem kiedys ta plyte - teoretycznie powinny pojsc na niej wszystkie procki na magistrali 266 ja mialem wlasnie na niej takiego athlona 1Ghz(wlasnie na magistrali 266) i chodzil ale nie wiem czy athlony Xp tez pojada na niej. Wydaje mi sie ze po wgraniu najnowszego biosu powinny hulac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja mam taką płytę. Najpierw musisz sprawdzić jaką masz wersję (tzw. rewizja) płyty. Najlepsza wersja to 1.3. Wtedy ze strony producenta ściągasz najświeższy BIOS. W sumie nie jest ważny ID BIOSu. Ja miałem 3N teraz mam B4 i płyta dalej śmiga. Producent podaje, że aktualizacji BIOSu na tej płycie mogą śmigać procki do Athlona XP 2100+ Palomino lub XP 2000+ Thoroughbred. Jest jedno ale, "ale" jest takie, że na amerykańskim forum Abita ludziska mają/mięli na tej płycie Athlona XP 2400+ Thoroughbreda-B i wszystko im dobrze chodziło. Oczywiście wszystkie procki muszą mieć FSB 266MHz. Jeśłi natomiast masz rev.1.0, 1.1, 1.2 to może być problem z prockiem. Z tego co poczytałem na innych forach, to można wsadzić w tę płytkę XP 2000+. U mnie co prawda jeszcze śmiga Athlon 1GHz, ale poluję na Athlona XP 2000+ lub 2200+ T-bred-B z dobrej serii. Rewizję/wersję płyty znajdziesz na kodzie kaskowym w pobliżu gniazd PCI/ISA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...