mludy Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Witam.Od pewnego czasu poszukuje płyty głównej która miała by następujące cechy: -dosyć dobre możliwości o/c(kupuje semprona 2800+ 64bity i mam zamiar wykręcić go na 2400mhz.Oczywicie jezeli on sam da rade) -w miarę dobry dzwięk -stabilna, bezkonfliktowa -Nie musi mieć niepotrzebnych bajerów -działająca dobrze z kościami geila -blokująca możliwość spalenia dysku sata przy o/c -z AGP -przystępna cena.W granichach 300-320złociszy. Od czytania różnych artykułów,porównań,opisów zrobił mi się całkowity mętlik w głowie.Miałem różne typy takie jak: Epox 8KDA3J Gigabyte K8NS DFI LANParty UT nF3 250Gb (odpadł w przedbiegach.ta cena) Ale teraz to już nie wiem.Co wy myslicie.Jakie posiadacie płyty,jakie moglibyście mi polecic?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 hehe jak masz 600 zł na Płyte i Proca to sobie S939 kup. A co do płyty to K8NS jest chyba najlepiej sprawdzony i ma agp bo Infinity ma PCX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a gdzie tu mowa o infinity z PCI-E? na nf3 to plyta DFI ma AGP co do platformy to rowniez polecam cos na s939 i np semprona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja też mam zamiar kupic MOBO na s754. Chyba zdecyduje sie na GIGABYTE K8NS podobno nieźle sie na niej kręci. Mam tez na uwadze ASUSA K8N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mludy Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Polecacie cos na s939?Jak patrzylem na cey to za chiny nie zmieszcze sie w 600zl na tej platformie.Jaka polecacie plyte na ten socket z paramterami ktore podalem wczesniej?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja uwazam ze dobrym wyborem jest MSI K8N Neo3 nF4. Sam ja posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony. Poziada slot AGR czyli tak jakby agp tak wiec moze byc platforma przejsciowa. Nie posiada zadnych zbednych bajerów ale ma wszystko to co najwazniejsze. W oc rowniez sie sprawdza bardzo dobrze. No i jest bardzo stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 ASROCK 939 DUAL-SATA2 - 228zl SEMPRON64 s.939 3000 - 362zl razem to wszystko lacznie z transportem 610zl dostepne w apollo.pl ten asrock ma pelnowartosciowe agpx8 i pci-ex x 16 w miare dzwiekowke bo na ALC850 takze polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Uwierz... naprawde warto dorzucić i kupić to dfi zamiast gigabytow i innych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mludy Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Na temat slotu agr slyszalem ze obniza wydajnosc karty graficznej:/A ten asrock?Nie przepadam w sumie za ta firma i nie cenie jej zbyt wysoko.Posiada jakies mozliwosci oc?Ktos moze mi dac o niej jakies info? Edytowane 26 Grudnia 2005 przez mludy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 Peosze bardzo caly temat o tej mobo i ta plytka jest naprawde dobra skoro ludzie na zachodzie wkladaja do niej X2 opterony i rozne inne badziewie a zapewne maja znacznie wiecej kasy niz my skoro stac ich na x2 dkatego w tym przypadku nie ma co patrzec na nazwe firmy tylko na chipset na jakim mobo jest zbudowane. Pozatym jaki jest sens brania plyty ktora kosztuje ponad 500 zl na s.939 czy prawie 400zl na s.754 skoro sempronka na s.754 podkreci sie na 2400mhz nawet na gigabyte K8NS dlatego jak dla mnie dfi jest tylko dla tyvh co chca wyciskac siodme poty ze swojego sprzetu a do lajtowego oc starczy prawie kazda plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mludy Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie wytrzymalem i wzialemdfli lan party UT nf3 250gb.za 300zl.jak ja zobaczylem(na zdjeciu:P) to wiedzailem ze musze ja miec.eh zebym nie zalowal.Poczytalem troche o tym asrocku i zeczywiscie jest to ciekawa propozycja.Moze niedlugo zmienie znow.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...