Skocz do zawartości
wojs

Hot or not? - C1100 Coppermine.

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką temperaturę osiągacie (posiadacze tego procka) na standardowym coolerze (BOX) przy maksymalnym wysiłku (np HOT Cpu Tester)?

U mnie jest to 48*C. Czy to dużo, czy mało?

UWAGA, BEZ PODKRĘCANIA! - STANDARDOWE 11x100

PS. Mam w obudowie jeszcze R8500LE i on pewnie troszkę podgrzewa atmosferę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm 533A@840 i 1.65V mam max 44 ale jak zamkne bude to skacze nawet do 50 :(

oczywiscie mierzone ASUS PCprobe :x

juz kiedys pisalem - takie przerzucanie sie temp. nie ma najmniejszego sensu chyba ze wszystke uzyskane w tych samych warunkach to samo mobo, taki sam coolerek i taka sama temp. otoczenia

u mnie jak bawilem sie zeszlej zimy - na ASUSie P2B i Celku 1000@1120 1.85V roznica temp w BIOSie (i na ASUS PCprobe) a np w MotherBoard Monitorze wynosila nawet 8*C, gdzies pisalem o tym ze PCprobe nie schodzi ponizej 40*C (nawet wystawienie kompa na balkon - prawie - nic nie dalo) a MBM pokazywal wtedy ponizej 20*C - jak skombinowalem termometr zewnetrzy z malym termistorkiem ktory wlazl miedzy procka a radiator to okazalo sie ze takie odczytywanie temp. z kompa mija sie zupelnie z celem :( (ale blizszy prawdy byl MBM a nie PCprobe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wazne ale temp za duza

stary celek copermine 1000@1333 mial ciut powyzej 30c brat ma p3800EB przy dokreceniu na 900 tesz okolo 30C wiec masz ZA DUZIOO pomysl nad chlodzeniem

rozbierznosci miedzy pc probem wystepuja ale cuz na to poradzic dlatego asus na swoim ftp'ie daje mbm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wazne ale temp za duza  

stary celek copermine 1000@1333 mial ciut powyzej 30c brat ma p3800EB przy dokreceniu na 900 tesz okolo 30C wiec masz ZA DUZIOO pomysl nad chlodzeniem

rozbierznosci miedzy pc probem wystepuja  ale cuz na to poradzic dlatego asus na swoim ftp'ie daje mbm

Chlodzenie boxowe w tym wypadku powinno dzialac duzo lepiej(powinno starczyc). Musi byc zle zalozone, bo to az nieprawdopodobne. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duuuuuuzo za duzo. Ja na swoim mam 33 stopnie po 2 dobach od odpalenia kompa, no fakt, nie mam boxowego (lezy na polce) ale ten jest niewiele lepszy od niego. Pomijam juz ze zamiast 100mhz FSB chodzi na 133...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duuuuuuzo za duzo. Ja na swoim mam 33 stopnie po 2 dobach od odpalenia kompa, no fakt, nie mam boxowego (lezy na polce) ale ten jest niewiele lepszy od niego. Pomijam juz ze zamiast 100mhz FSB chodzi na 133...

masz tualina, a nie coppermine'a. Nie liczy sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki sie doksztal;cilem moj brat na p3800eb na golden orbie ma 26C 31 po dokreceniu na 900

wiec na tego celkaaa do duzoooooooooo za duzo

popraw diocisk przeszlifuj radiator wiem ze one sa tak srednio rowne i dobra pasta i zasilacz jak pionowo to won za bude

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx

Wyczyściłem radiator i mam teraz max 46! Proszę, jaki cud! ;-)

Podkreślam jednak, że nie mówię o Tualatinie, tylko o Coppermine!

Wesołych świąt! :-)

a dales paste jakas? to niemozliwe, zeby byl taki goracy!!! 46 to o 10 za duzo nawet przy kreconym procesorze... pokombinuj troszke...

pozdarwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Wyczyściłem radiator i mam teraz max 46! Proszę, jaki cud! ;-)

...

1. a buda jaka - jak taka z pionowo umieszconym zasilaczem to wywal zasilacz na zewnatrz albo otworz bok i gore

2. sprawdz czy wentylator dobrze dziala - moze sie zatarl i ciagnie restkami sil

3. sprawdz co pokazuja inne programy - np MotherBoardMonitor lub jakis inny

4. paste dajesz czy ciagniesz na tej "gumie do zucia" co jest standardowo w BOXach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...