rufi77 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Mam straszny problem z poprawnym działaniem Azuerusa. Nie może się zaktualizować .Mam neta drogą radiową.kiedyś masę rzeczy ściągałem tym programem bez żadnych ustawień itp. Teraz jakby ten program był odrębną rzeczą całego komputera i internetu.Proszę o pomoc i radę dlaczego tak się dzieje.Internet mam droga radiową ale uważam że to nie ma nic do rzeczy. :mur: Ludziska:-(((( Ja sie poddaję z tym Azuerusem.Mój usługodawca twierdzi,że wszyscy ściągają i nikt nie ma problemów!!!!!!!!!!hahahahahahahahahaha!!!!!!!! Tylko dziwnym trafem mój Azuerusek:-)) jest w stanie totalnej śpiączki albo dostał ptasią grypę!Zero reakcji zero!aktualizacji.Ja się chyba zastrzelę!!!!!!!!!! Już od dwóch tygodni walczę z tym programem a chciałbym znowu zacząć ściągać z sieci ale już chyba nic z tego!!!!!!!! Nie jestem [ciach!]iarzem który nie wie jak zainstalować program.Zawsze robiłem tak,że instalowałem nawet nie sprawdzałem testem czy jes wszystko OK!! czy nie tylko odpalałem i była jazda!!!!!!! trochę się ściągało ale to już chyba nie wróci!!!!!!!!!!!:-((((( Wszystkim którzy zechcieli odpowiedzieć na mój apel życzę szczęśliwego nowego roku i szampańskiej zabawy,trzymajcie się ludzie!!!!!!! Edytowane 28 Grudnia 2005 przez rufi77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Jeśli nie konfigurowałeś programu i dział on na domyślnych ustawieniach to masz ustawiony port 6881. Sprawdź, czy nie jest on blokowany- azureus/narzędzia/test NAT. BTW- zwłaszcza w sieciach radiowych blokują P2P. Edytowane 27 Grudnia 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufi77 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Dziękuję za szybką odpowiedź!!:-))))) Sprawdzałem testem i wychodzi negatywnie(niestety) dzwoniłem dzisiaj do usługodawcy mojego internetu i powiedział mi,że niczego nie blokowali i czy mam w ustawieniach Azeurusa wpisane dane sieci!!ale nigdy nie wprowadzałem żadnych ustawień i działało i zależy mi tylko na tym aby dojść do źródła dlaczego mi nie działa ten program.pozdrawiam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jasne- niczego nie blokują... Dziadoki nie przyznają się. Przez jakiś czas miałeś spokój bo nie blokowali. Później przylookali kto zatyka im sieć i zablokowali kanał(y). Możesz próbować innych kanałów: help po polsku help po angielsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Mam straszny problem z poprawnym działaniem Azuerusa. Nie może się zaktualizować .Mam neta drogą radiową.kiedyś masę rzeczy ściągałem tym programem bez żadnych ustawień itp. Teraz jakby ten program był odrębną rzeczą całego komputera i internetu.Proszę o pomoc i radę dlaczego tak się dzieje.Internet mam droga radiową ale uważam że to nie ma nic do rzeczy. :mur: Ziom wejdź sobie na kanał irc #azureus-polish, to opis z ich strony jak to zrobić: Wejść na kanał możesz przez wtyczke standardowo wbudowaną w Azureusa. Przed wejściem należy ja "skonfigurować". Wejdź w Azureusie w Narzędzia -> Konfiguracja -> Wtyczki -> IRC wpisz w Kanał: #azureus-polish oraz swój nick na przykład: Adam123 (nick musi sie zaczynać od liter a-z nie może zaczynać się od znaków specjalnych [(_- itp. oraz nie składać sie z samych dużych liter) na tym koniec konfiguracji. Przed wejściem na kanał abyś nie został zablokowany zapoznaj sie z zasadami kanału Zasady kanałów IRC Azureusa Aby wejść na kanał pomocy w Azureusie u góry wejdź w Wtyczki -> IRC Onine Technical Support. Zostaniesz połączony z serwerem irc i automatycznie wejdziesz na kanał pomocy. Pamietaj nie rozmawiaj na temat WAREZÓW (nielegalnych kopii plików) i czytaj co piszą do ciebie operatorzy. Poza tym port nie może być z przedziału 6000-7000 bo one są ogólnie blokowane, ustaw port z przedziału 50000-60000!!! Reszte dowiesz się na kanale, może też tam będę :wink: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufi77 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ziom wejdź sobie na kanał irc #azureus-polish, to opis z ich strony jak to zrobić: Poza tym port nie może być z przedziału 6000-7000 bo one są ogólnie blokowane, ustaw port z przedziału 50000-60000!!! Reszte dowiesz się na kanale, może też tam będę :wink: Dzięki ludziska dopiero co instalowalem sytem na nowo,żeby spróbować z tej strony naprawic ale niestety nic:-(((((Jak byś chciał i miał czas to znajdziesz mnie na Allegro pod nickiem rufi2511Pozdrwaiam nara Dzięki sliczne!;-)))) nie przypuszczałem że ktos będzie chciał mi pomóc,Już 4 tygodnie walczę z tym programem i nic:-((((9Jak chcesz wejdź na allegro i tam znajdziesz zemna kontakt na GG Mój nick na allegro rufi2511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Dzięki ludziska dopiero co instalowalem sytem na nowo,żeby spróbować z tej strony naprawic ale niestety nic:-(((((Jak byś chciał i miał czas to znajdziesz mnie na Allegro pod nickiem rufi2511Pozdrwaiam nara Dzięki sliczne!;-)))) nie przypuszczałem że ktos będzie chciał mi pomóc,Już 4 tygodnie walczę z tym programem i nic:-((((9Jak chcesz wejdź na allegro i tam znajdziesz zemna kontakt na GG Mój nick na allegro rufi2511 Nie ma sprawy, mam już Twój numer gg więc odezwe się niebawem. Mój gg znajdziesz w moim profilu. Peace!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...