miramax Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Kolega chciał zmienić procka w lapie TOSHIBA S2100CDS z 400 na 500 AMD K6-2 i po zmianie lap nie wstaje. Świecą się dwie diody i nic się nie dzieje. Po włożeni "starego" procka nadal to samo. Czy czuje się ktoś na siłach aby pomóc? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Podstawowe pytanie, czy włożony procesor był sprawny? Jeśli tak to czy odpowiadał parametrom pracy poprzedniego (chwilowo nie będę sprawdzał co tam siedziało oryginalnie a co włożyliście, więc pytam – chodzi przede wszystkim o napięcia) Jeśli włożenie starego nic nie zmieniło, czyli nadal nie działa (bo przedtem działał?) to są dwa rozwiązania: -padła płyta, ,mało prawdopodobne ale możliwe -problemy z biosem Spróbuj wyjąć baterie podtrzymującą płytę, żeby zresetować ustawienia biosa, może jak zapomni o tej zmianie to pójdzie na starym procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Spróbuj wyjąć baterie podtrzymującą płytę, żeby zresetować ustawienia biosaa gdzie w laptopie znaleźć baterie do resetowania biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Taka wymiana z procka 400 na 500 nic nie daje - wg mnie nie ma czego zalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Taka wymiana z procka 400 na 500 nic nie daje - wg mnie nie ma czego zalowac. Jest czego żałować, komputer przestał działać :-) Bateria jest gdzieś na płycie głównej, nie mam pojęcia gdzie bo niema takiego laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dzięki za wskazówki kolega rano popróbuje to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...