Skocz do zawartości
Grimlock

TT CS vs. noname CS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Co lepiej wybrać oryginalny CooperShim od ThermalTake'a czy spokojnie kupić noname'a np. Spacer za 18 zeta?

Będzie to miało jakiś wpływ na pracę cpu. (Oba są przecież miedziane).

Czy mogę założyć CS od Antka XP na Durona?

Wiem że to kretyńskie pytanie. Z opcji szukaj już korzystałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od grubosci takiego szima, TT na 100% robi je odpowiednie, ale taka firma "krzak" moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> troszke grubsza, lub ciensza blaszke i co ??

Albo zjarasz , albo ukruszysz, wydaje mi sie glupota oszczedzanie kilku zlotych na szimie, ryzykujac kilkaset za proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic sie nie bój, każda firma robi je odpowiedniej grubości, różnią się tylko dziurami.

Thermaltake, wcale nie jest znowu taki oryginalny, tylko robi na standardowym projekcie.

Ja mam Copper Shima firmy Cyber Cooler czy jakoś tak, z takimi fajnymi nóżkami, żeby się socketa trzymał.

Produkt cenowo jest taki sam, kup ten, o który najłatwiej i sie nie bój, że Ci spali proca czy coś, bo jakby to nie działało, to by tego na rynek nie sprzedawali w sklepach, nawet jeśli, to pozwiesz cały sklep o sprzedaż podzespołów szkodliwych i jeszcze na tym zarobisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ajkiegos no name od dawna i ejst spox, idealna wysokosc (wujek mi robil pomiary w pracy :P)

btw mam ejdnego takiego do sprzedania (kiedys gio zgubilem i kupilem nowego, a przy remoncie tern stary sie znalazl...)

ofkoz nowy, tez ejstem z wawy :P

mozemy sie umowic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o grubośc i jakość wykonania, to gdzieś na Allegro :) straszyli zwarciem na mostakch. Stąd moje pytania.

Bruce za ile sprzedałbyś CS'a? Będzie pasował też pod XP?

Ten od Bruca nie bedzie pasowal na XPka, to z XP mozesz zapodawac na kazdy AMD (nie mowie o starociach)

Wlasnie chodzi o te otwory, jezeli nie masz wyciec na mostki to bedziesz je zwieral , luknij na ta fotka, tak powinien na XP wygladac shim :

Dołączona grafika

kliknij fotke po szczegoly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o grubośc i jakość wykonania, to gdzieś na Allegro :) straszyli zwarciem na mostakch. Stąd moje pytania.

Bruce za ile sprzedałbyś CS'a? Będzie pasował też pod XP?

pod xp niestety nie :(

zaproponowalem go, poniewaz w podpisie masz durnia.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jego fotka

Dołączona grafika

Też takiego mam tylko że kupiłem go jako do duraka i na morgana mi nie pasował musiałem go wypiłować iglakiem bo inaczej "wchodził" na mostki :( .. a miałbyć OK. Kupiłem go z pccooler i gdybym nie miał pilników itp to mógłbym go na smietnik wyrzucić..

TEraz mam XPeka i wziąłem wypiłowałem tego CS bardziej i działa spox..

Podpisuję się pod tym co powiedział Reed "dwoma ręcami"...

Dla jednego to kawałek blaszki a dla innego kawałek miedzi który musi mieć odpowiednią grubośc, dobrze wycięty itd. i najlepiej z dobrze wygietymi nózkami po bokach.. Ten mój gdybym tych nóżek nie poodginał i nie podpiłował to by cały cooler mi unióśł, ponieważ za ciasno nóżki były dogiete i nie wchodził do końca na procka...

Radzę najpier przed zalożeniem dobrze sparwdzić czuy dobrze przylega, czy nie wchodzi na mostki , .. Ja np. przykładałem rant suwmiarki aby sparwdzić czy nie jest grubszy od jądra.. itp..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem

Ja też się pogubiłem, na razie mam durnia i do niego potrzebuje CS'a.

Ale po "świątecznych promcjach" planuje zakup Athlona XP. Jeśli pójdzie na mojej płycie (przynajmniej na FSB 100). Później kupię nową płytę i pamięci. Na razie nie mam tyle kasy, a CS'a potrzebuję żeby nie ukruszyć

rdzenia przy zakładaniu Zalmana. Już parę razy zmieniałem cooler i nie chcę przy kolejnym razie sfajczyć procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem oryginalnego TT CS pod Durona i Athlona XP za 20 zł.

Tak więc problem został rozwiązany. Nie warto oszczędzać paru złotych.

Dzisiaj idę go kupić.

Wszystkim dziękuję za pomoc

A tak przy okazji życzę wszystkim

Wesołych Świąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem oryginalnego TT CS pod Durona i Athlona XP za 20 zł.

Tak więc problem został rozwiązany. Nie warto oszczędzać paru złotych.

Dzisiaj idę go kupić.

Wszystkim dziękuję za pomoc

A tak przy okazji życzę wszystkim

Wesołych Świąt

zanim jednak założysz na tego CPU i CS coolera sprawdź dobrze jak przylega, czy nie wchodzi na mostki , czy nie odstaje itp..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam noname'a i musze przyznac ze jest bardzo dobrze wykonany idealnie przylega do procka zbija temp o okolo 3 stopnie a zaplacilem za niego 10 zl ale w sumie 10 czy 18 zadna roznica a TT napewno pewniejszy

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...