Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 jeszcze jakis czas temu bawiłem sie saletra saletra z cukrem prchem stzelniczym itp fajnie bylo to dosc niedawno moze rok temu kiedy bez problemu kupowalem sobie saletrę w sklepie spozywczum KNO3 a teraz ?.. nigdzie prawie tego dostac nie moge a tak mnie cos tkneło zeby na sylwka zrobic cos fajnego samemu ))): a to hyba nici beda z moich planow wie ktos mozegdzie kupic saletre ?? bo mam big problem jedynym rozwiazaniem jest ebay.com ale tam za kg saletry 7+7dolcow qrde z miami no to lekka przesada wydac 60dych za 1kg saletry l; wie ktos moze gdzie to dostac najlepiej jakis sklep internetowy albo lepiej normalny szczecin/stargard bylbym bardzo wdzieczny za pomioc Thnx !!!!!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a i jescze jedno zna ktos adresy jakis forów chemicznych ?? jak tak to walic tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 poszukaj w jakiś sklepach i hurtowniach Chemicznych. Na pewno jest jakaś w szczecinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 napewno tak ale gdzie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 poszukaj w książce telefonicznej albo zadzwoń na 913 , powinni podać Ci numer i adres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a na bazarku gdzieś nie ma??? ja tam zawsze qpowałem... alno u ciotki w sklepie najlepiej zaopatrzyć się w hurtowni albo chemicznej albo spożywczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 dobra dzieki ludzie poszukam a teraz moze zmienic temat tematu an dyskusje o jakis ciekawych bobmbach/bączkach/rakietach itp ??? ma ktos z was jakies ciekawe doswiadczenia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 poparzone palce, kilka rozwalonych szyb jak wywiesiliśmy domowej roboty bąbke za okno w szkole i odpaliliśmy (skubana niezla moc miała :D) no i zakaz podkradania odczynników z labolatorium chemicznego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a co kradliscie i z czego byla bomba tradycyjna z prochu czarnego siarka/węgiel/saletra/ ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Bardzo fajne jest Saletra amonowa (taka jak w nawozach), mieszanki np. z proszkiem aluminiowym, olejem napędowym itd. Uwaga!! Jest bardzo EFEKTYWNA ale mało efektowna(nadaje się raczej do burzenia, niż na sztuczne ognie- pamiętacie Oklahoma City) Widziałem jak jedna z mieszanek była używana do wybuchowego łączenia miedzi z aluminium, miedzi z grafitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 zakaz mieliśmy jak zostaliśmy złapani na kompletowaniu odczynników do świecy dymnej ; pyl cynkowy - Zn - 25 g tlenek cynkowy (biel cynkowa) ZnO - 20 g (maja to w aptekach) tlenek magnezowy MgO (tez w aptece)- 5 g czterochlorek wegla (tetra) CCl4 - 33 ml bąbka była zrobiona z prochu czarnego umieszczonego w dość szczelnym pojemniku (plastikowa rurka do wody w mieszkaniach) z zapalnikiem z małej żaróweczki :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 tzn jak robisz z zarowki zapalnik bo sie nie orientuje )): jaka tetra ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 bierzesz taka małą żaróweczke co jak podłączysz to bateri to sie mocno świeci. Rozwalasz ta szklaną bańke (tylko musisz uwarzać na ren drucik ;)) naljepiej przylutowac doo niej jeszcze kabelki. wkładasz tak przerobioną żaróweczke do bąbki oddalasz sie i podłanczasz kabelki do bateri. Jeśli materiał wybuchowy trzeba mocniej rozgrzać to możesz obłożyć ten zapalnik małą ilością prochu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 aha tetra to zwykły CCl4 tylko musi być w płynie. mieszasz te wszystkie składniki co podałem wcześniej i robisz z nich takie ciasto, potem podpalasz i masz koope dymu :D fajna sprawa na szkolne wycieczki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 kiedys sie bawilem w robienie silnikow rakietowych z prochu wlasnej roboty, potem mi sie znudzilo i zaczolem eXperymentowac z saletra amonowa [nawoz] ale po jakims czasie mi sie znudzilo .. ale wiedza zostala :D moge powiedziec ze do zapalnikow elektrycznych calkiem niezle sa przypony wolframowe [wedkarskie] wystarczy to to rozplesc i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kilka nitek - bardziej trwale niz wolfram z zarowki - tylko rob to w jakich rekawiczkach bo jak wejdzie w palucho to qje przez kilka dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> czterohlorek? węgla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 To nie jest czterochlorek wegla... tak mowia lamerzy ;) nazywajmy to tetrachlorometan :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 mniejsza o nazwe,..,.,., skad to wziąć?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 zawsze planowalem experymenty mam wiedze na papierze ale jakos nie moge sie wziac za to zeby ja przyswoic w praktyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 jeszcze nie znalazlem saletry ale mialem 2 opakowanie ( ze swinka of korz :P) i postanowiłem zrobic starego dobrego baczka z zakrętki od wódki ^^ i było spx nawet ladnie polecial i sie blyszczal a sklad to... 50% KNO3 40% cUKIER 10% opiłki Al < zeby sie ladnie blyszczal ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 "tą saltrę do kapsli" to używano m.in do peklowania mięsa, ale chyba już została wycofana z rynku z tego co mi wiadomo, przynajmniej już jej masarnie nie stosują, chyba że do czegoś innego jej używali/uzywają jeszcze.. Ja obecnie podziękowałem za eksperymenty.. Miałem poparzone palce jak odpalałem rakiete własnej produkcji :) i proch z łusek mysliwskich taki płytkowy wjeb#% mi się pod skóre jak eksplodowła rakieta :) a koleś (ten to byl gość) , laborant jak "einstajn" ten takie cuda wyczyniał że szok, jakieś własne odmiany glicerynki kombinowła, dobrze że jak zbierał ją probówką wyszedłem za próg i byłem za murem bo wyjeb%^ że szok.. i koles stracił oko :( ... ja stosowałem : - saletre - proch z łusek mysliwskich - węgiel drzewny -... i oczywiscie podwędząłem mechanikowi ze spawarki troche tego "białego cuda" .. jak to się nazywało..?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 no własnie z tym CCl4 mieliśmy najwiekszy problem ale od czego jest w szkole pracownia chemiczna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 masz facet racje (okradać MOJĄ własna klase to raczej nie za ciekawa możliwość ale zawsze można podwędzić :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Jak chcecie sie pobawic w robienie bąbek to polecam pliczek Terrorist Handbook :P Tylko uważajcie bo może to być bardzo niebezpieczne aha nie jestem sponsorowany przez zadna organizacje typu al kaida czy innych bin ladenów ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 cholera zapomniałem że nie mozna zamieszczac plików na wp :( jakby był ktoś chtny to przesle mu to na emaila a ten moze umieści gdzieś indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 prześlij mi vengeance@go2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...