Caleb Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, w najblizszym czasie mam zamiar troche zmodernizować sobie sprzęt, ale bez rewelacji, i na oku mam zasadniczo tylko podstawke 754, myślałem nad 3,0 Venice + płyta na nforsie 3 250 bo nie chciałem zmieniać grafy - i tu pojawia się srol bo jest spooro problemów z tymi płytkami i 6xxx tzn freezy... No mój dylemat zasadniczo dotyczy wyboru platformy pod s754 - VIA czy jednak NIVIDIA ... bo zasadniczo problem freezów jest do rozwiązania i skłonny jestem nawet zaryzykować, ale najpierw postanowiłem sie spytać forumowiczów którzy mają już doświadczenie z tą platformą i geforsiakami 6800, jak to działa, jaka jest wydajność, niezwodność etc. no i czy ewentualnie warto kupić coś na K8T800 Pro ... w testach niby podobnie ale wiadomo jak to jest :) Ahh i nie przewiduje raczej sprzedazy grafy i przesiadki na s939 bla bla bla :) bo to bezcelowe wg mnie. Jeżeli ktoś ma coś ciekawego na ten temat do powiedzenia, a najlepiej posiada taki zestaw (nforce 3 + 6800 lub k8t800 + 6800) to bede wdzięczny bardzo :wink: Myśle że wiele osób zastanawia się nad takim rozwiązaniem i z pewnością pomogłoby im rozwinięcie tego tematu. Pozdro Edytowane 29 Grudnia 2005 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ale są płyty na 939 z agp, chociaż by taka jak moja, albo takie co mają NF3 bez żadnych dopisków, no może dopiskiem być 939. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Oooo ale mnie znokautowałeś :] to jes też do przemyslenia - tylko proc 150 zl i płyta 150 droższa a specjalnej róznicy w wydajności nie uświadcze - wcale to nie znaczy że obędzie sie bez problemów, w koncu to te płytki to też nf3 tyle że ultra. No i dajmy na to 3,0 Venice 939 + DFI nF3 Ultra - prawie 1100 zl :/, a 3,0 Venice 754 + Epox 8KDA3 - 750 zł ....hmmm <_< Edytowane 29 Grudnia 2005 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ASRock dual sataII socket 939 i sempron 3000+, proc około 350-400zł, płyta około 250zł, teraz też Cie znokałtowałem?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Hehe, ale Semp i Średnia płyta odpada :) - chciałem coś z wyzszej półki - w zasadzie tylko 3,0 Venice + dobra płyta mnie interesuje, może troche marudze ale co tam :) A "troche" w OC sie pobawie.... No bo nic mi to w zasadzie 939 w porownaiu do 754 nie daje...dual..he...ble...mam juz na nf2 i bezuzyteczne jest - dodam tylko że bede używał jednej kości pamięci (1 GB) więc dwukanałowy kontroler pamieci mi sie średio sprawdzi (939). Edytowane 29 Grudnia 2005 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Ej, asrock to bardzo dobra płyta, i dobra do kręcenia, masz pełne agp i pci-e więc grafe byś sobie zostawił a potem lekka przesiadka na pci-e. Żeby dorwać dobrze kręcącego sie venica to musisz już szukać używanego, albo napisz do PITera (użytkownik forum), ma nowe selekcjonowane manchestery. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-007 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 MAM Leadteka 6800LE (sprawny 16/6), płyte EPOX 8KDA3I i A64 3000+ (Clawhammer). Wszystko fajnie śmiga ale do czasu....jak odblokowałem 16/6 RivaTunerem podczas gier (NFS:MW) komp wyłącza sie :angry: ... A karta na starym sprzęcie(EPOX 4plai[478]+Celeron 2,8GHz z 400FSB) śmigała aż miło bez żadnych problemów. Wydaje mi się że RivaTuner lub karta graficzna NIE LUBIĄ się z tą płytą (8KDA3I) lub z chipsetem (nf3 250). Teraz myśle jak pozbyć się tej płyty :mur: W NFS:MW obraz też czasami zamarza ale po chwili działa już "normalnie" w innych grach nie sprawdzałem tego problemu. Płytę mam od tygodnia i jestem BARDZO NIEZADOWOLONY dlatego nie polecam nikomu 6800+8KDA3I :!::!::!::!::!::!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 A jaki masz zasilacz? Zmieniłes kompa na bardziej prądożerny, a skoro mówisz, że problemy zacznają się przy odblokowanych potokach, to może byc problem zasilacza. Im bardziej podkręcisz grafę tym więcej je prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-007 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Mam Chieftec-a 410W ale to na 99,9% nie jest wina zasilacza.......napiecia idealne.....temperatura zasilki niska......ale juz niedlugo bede mial cos innego to wtedy napisze czy problem dalej wystepuje pozdrowka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...