Skocz do zawartości
GaShKaS

Nvidia Vs Ati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie chcialem zakladac kolejnego tematu ale sie pogubilem ...

Mianowicie mam pytanie: czy oplaca sie wogole brac jakiegokolwiek R9550(XT) -GB,MSI- czy lepiej dolozyc i kupic np 5900XT ze stajni nVidii czy R9800se (prawdopodobnie modowalnego) ... Bo na GF6600 mnie nie stac :)

Mniej wiecej wiem jaka jest roznica miedzy GF6200 a R9800se, a jak sprawa wyglada z 5900XT?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych co wymieniles najlepszy bedzie 9800SE, oczywiscie jesli masz gware, ze sie zmoduje na 8 potokow i jest na szynie 256bit. 6200 to tu nawet nie wstawiaj, bo nie ma szans z Radkiem :)

Z tego co ogladalem to w testach niekiedy 6200 byl lepszy ... Oczywiscie od nie modowanego 9800se ... No wlasnie, juz bym go wzial, bo podobno sie moduje (to jest XpertVision), ale jeszcze nie uzbieralem kaski do konca ...

A jak bedzie sprawa wygladac w nowych gierkach?

Edytowane przez GaShKaS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyrwij jeszcze jakieś 120 ziko i kup sobie dobrego R9800Pro 380MHz/680MHz 128MB/256bit

nie ma się co śpieszyć, cena albo trochę spadnie albo bedzie stała w miejscu a napewno kart jeszcze trochę zostanie nowych

qrde .... no niby tak ... ale nie chcialem pakowac tyle kasy w kompa. napierw mial byc 9550GB, potem MSI bo sie fajnie kreci (...) az w koncu do 9800pro doszlo :] gdyby ten caly 9800se sie dobrze modowal, to by mi to wystarczylo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kup byle nie z silencer'em bo wiadomo, że kręcony

a na standardowym to jakby byl kręcony mocno to by padł

najlepiej bez drut ani bios modów oprócz tego na 8potoków

sprawdź go osobiście jakimś arttesterem, a jak nie to wierz na słowo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kup byle nie z silencer'em bo wiadomo, że kręcony

a na standardowym to jakby byl kręcony mocno to by padł

najlepiej bez drut ani bios modów oprócz tego na 8potoków

sprawdź go osobiście jakimś arttesterem, a jak nie to wierz na słowo :P

:mur: to juz nie wiem :mur: wlasnie jest z silencerem, nie krecona, na 8 potokach pracowala ... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo se łep rozwalisz

jeszcze się dowiedz na jakich taktowaniach chodzi i czy ma szynke 256bit (moze się zdażyć że nie ma tylko te marne 128)

chcesz to kupuj jak wierzysz na słowo jak cos nie bedzie tak, to twój smutek

ceny 9800Se a pro to nie duża róznica cenowa a róznica spokoju ducha duża

edit:

jak nie kręcil to po co zmienial chlodzenie jeśli te co jest wystarcza na standrdowe taktowania, ja roumiem zmianiać na pasywne dla ciszy ale na aktywe... i nie kecić

Edytowane przez Melsoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo se łep rozwalisz

jeszcze się dowiedz na jakich taktowaniach chodzi i czy ma szynke 256bit (moze się zdażyć że nie ma tylko te marne 128)

chcesz to kupuj jak wierzysz na słowo jak cos nie bedzie tak, to twój smutek

ceny 9800Se a pro to nie duża róznica cenowa a róznica spokoju ducha duża

edit:

jak nie kręcil to po co zmienial chlodzenie jeśli te co jest wystarcza na standrdowe taktowania, ja roumiem zmianiać na pasywne dla ciszy ale na aktywe... i nie kecić

to jest 128mb/256bit XV ... nie widzialem fotki jeszcze, to nie wiem czy napewno sie moduje ;]

btw, nie jest silencer cichszy od normalnego chlodzenia ... ?? nie orientuje sie w tym sprzecie jeszcze za bardzo ... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta sie moduje na 100% tylko czy nie ma artów

silencer jest mniej słyszalny niż zwykle chlodzenie, ale jak komuś zależy na ciszy to kupuje pasywne :wink:

a i jeszcze jedno silencer czasem rozpiernicza ati więc dlatego też mogę ci nie polecić, no ale jak działa (nie ma tych niebieskich pasów, ani cholernedo deszczyku lub szachownicy) to narazie jest jeszcze wszystko spoko jeszcze podaj cene, jaką ząda owy pan

apropo znasz kogoś kto rozpoznaje po focie karty czy sie moduje bez artów B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta sie moduje na 100% tylko czy nie ma artów

silencer jest mniej słyszalny niż zwykle chlodzenie, ale jak komuś zależy na ciszy to kupuje pasywne :wink:

a i jeszcze jedno silencer czasem rozpiernicza ati więc dlatego też mogę ci nie polecić, no ale jak działa (nie ma tych niebieskich pasów, ani cholernedo deszczyku lub szachownicy) to narazie jest jeszcze wszystko spoko jeszcze podaj cene, jaką ząda owy pan

jak uzywal jej przez rok to watpie zeby arty byly, no chociaz jak ktos lubi... :P :rolleyes:

cena to 350, ktora chcialem ztargowac ...

apropo znasz kogoś kto rozpoznaje po focie karty czy sie moduje bez artów B)

chodzilo tylko o rozpoznanie ile ma bit i czy sie moduje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi