Mateosz Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam prolink GF MX440 SE 64MB 64bitt podkręciłem go prze RivaTuner core 250@315 i pamięć 290@310 i mam teraz takie coś że jak uruchamiam windę to przy końcowym ładowaniu znika mi obraz i pojawia się czarne tło na chwilę po czym wszystko jest ok. Zmieniłem spowrotem ustawienia na defaults i dalej jest to samo. Nie wiem o co chodzi. I jeszcze druga rzecz co do podkręcania to jest takie coś że core clock jest do 315 normalnie a dalej to pojawia się przy ikonce core po lewej stronie w rivaTuner żółty znak ostrzegawczy(zdjęcie). Co on oznacza? czy to znaczy że dalej nie można kręcić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam ps. Aha życzę Świetnej zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) To normalne, że ekran na chwilę robi się ciemny.Prawdopodobnie zaznaczyłeś opcję "apply overclocking at windows sturtup" na zakładce "driver level overclocking"(dolna zakładka)i ustawienie na default nic nie da.Dzieje się tak dlatego ,ponieważ sterownik przeładowywuje się z nowymi ustawieniami-stąd to chwilowe "zgaszenie".Jeśli nie odznaczysz tej opcji, tak bedzie się działo.Riva Tuner nie ma tu nic do rzeczy,to samo bedzie się dziać jak zastosujesz Coolbits w rejestrze i bedziesz podkrecał w zakładkach sterownika. A co do znaczków "!" w RT:CZYTAJ OPISY ->prawy myszy-What's this"->czytasz->już wiesz(?) i... nie zadajesz lamerskich pytań. Odpowiedzialem bo zlożyłeś takie ładne zyczenia....a ja @x,>,x# jestem chory i leże w łozku i %3#d@3 nici z sylwestra Edytowane 30 Grudnia 2005 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateosz Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Spoko dzięki za odpowiedz. Już sobie z tym poradziłem jest wszystko ok :). Jeżeli uważasz moje pytania za lamerskie to trudno niech tak będzie przecież każdy kiedyś zaczynał, pytałem się o to poniewaz chciałem dowiedzieć co myślą o tym inni i czy to normalne. Przykro mi z powodu Twojej choroby:/ Mam nadzieję że nadrobisz w karnawale. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...