domel.fm Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wiec chciałbym załozyc własnego ftp majac neostrade. Kompóter moj stoi w sieci na routerku asmaxs 804 ur (chyba) Mniejsza moge udostepniac porty jakie chce :D Mam domene no-ip Chcialbym by ludzie z zewnatrz mogli cos sciagac z mojego ftp-a a nie tylko z lanu. Mam nadzieje ze mi pomozecie :D Info dla natretnych : Kozystałem z szukajki ale nie znalazłem . Jak cos macie na ten temat to prosze mi podrócic. Moze nie umiem szukac :) niewierze ze ten temat nie był poruszany:D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mająć no-ip to potrzebujesz jeszcze programu np: "Serv-U" i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mająć no-ip to potrzebujesz jeszcze programu np: "Serv-U" i już. Hymm :D a jak go skonfigurowac zebym mugł logowac się do niego i cos zasysac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dobra cos tam mi sie udao skonfigurowac :D teraz jak mam sie zalogowac do tego serverka ? Najlepiej poprzez ie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dobra cos tam mi sie udao skonfigurowac :D teraz jak mam sie zalogowac do tego serverka ? Najlepiej poprzez ie :D IE nadaje się do ftp jeszcze mniej, niż do przeglądania stron www (do czego się nie nadaje). Ogólnie przeglądarka www to nie jest najlepszy sposób łączenia się z ftp, ale jeśli musisz, wpisujesz po prostu w pole adresu adres ftp - jeżeli serwer wymaga logowania, to wyskoczy ramka.Ale lepiej użyć dowolnego programu typu klient ftp - total commander nie jest zły, samart ftp, core ftp, download accelerator plus (dap), czyli popularny ściągacz też ma niezłego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) oczywiscie nie musze kozystzc z ie :D A z totala mimo ze wszystko dobze skonfigurowane to jak podaje adres kompa w lanie i z innego kompa w lanie wchodze to działa ale jak poaje domene no-ip to niemoze sie zalogowac CZEMU ??? Ehh :D kurcze ale jestem zielony Edytowane 30 Grudnia 2005 przez domel.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W IE musisz wpisać adres ftp://xxxxxx.no-ip.info/ i wtedy połączysz się ze swoim ftp. A i w ustawieniach Server-U jak stworzysz nową domenę musisz też tam wpisać xxxxxx.no-ip.info/ ale już bez "ftp://". Nie zmieniaj też portu zostaw na 21. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W IE musisz wpisać adres ftp://xxxxxx.no-ip.info/ i wtedy połączysz się ze swoim ftp. A i w ustawieniach Server-U jak stworzysz nową domenę musisz też tam wpisać xxxxxx.no-ip.info/ ale już bez "ftp://". Nie zmieniaj też portu zostaw na 21. Własnie tak mam ustawione :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...