Skocz do zawartości
TeQuila SunRise

Notebook Hardware Control

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna mowi sie tu o tym programiku a ja jakos go przegapilem i dopiero teraz wpadl mi w łapy.

Naprawde fajna rzecz, polecam wszystkim, duzo opcji i ustawien.

Tylko ze w najwazniejszej zakladce - CPU Speed :) moge tylko ustawic kilka trybow pracy procka (performance, max battery itp) ktore w sumie na nic nie rzutuja (caly czas takie samo taktowanie) a samemu nie mam mozliwosci ustawenia jakiegos dowolnego zegara (chocby poprzez mnoznik, czy FSB)

Wersja freewerowa ma taka blokade czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie problem nie leży po stronie softu - celeron m nie jest wyposarzony w speedstep (czy obniżanie częstotliwości przez mniejszenie mnożnika), jest to funkcja występująca tylko w PM, ale może nie nie mam racji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie problem nie leży po stronie softu - celeron m nie jest wyposarzony w speedstep (czy obniżanie częstotliwości przez mniejszenie mnożnika), jest to funkcja występująca tylko w PM, ale może nie nie mam racji

Moim zdaniem masz racje celek nie ma takiej funkcji. "m" za wiele nie wnosi centrino to centrino.

U mnie wersja 1.9.0 beta 3 tez nie pozwala na zmiane napiec i mnoznika.

Jedyna rada to procka zmienic :P

Pozdrawiam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi