TeQuila SunRise Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Od dawna mowi sie tu o tym programiku a ja jakos go przegapilem i dopiero teraz wpadl mi w łapy. Naprawde fajna rzecz, polecam wszystkim, duzo opcji i ustawien. Tylko ze w najwazniejszej zakladce - CPU Speed :) moge tylko ustawic kilka trybow pracy procka (performance, max battery itp) ktore w sumie na nic nie rzutuja (caly czas takie samo taktowanie) a samemu nie mam mozliwosci ustawenia jakiegos dowolnego zegara (chocby poprzez mnoznik, czy FSB) Wersja freewerowa ma taka blokade czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 wg mnie problem nie leży po stronie softu - celeron m nie jest wyposarzony w speedstep (czy obniżanie częstotliwości przez mniejszenie mnożnika), jest to funkcja występująca tylko w PM, ale może nie nie mam racji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No nie masz :) przeciez to jest Mobile U ciebie roodin dziala ta opcja ? sciagales z ich oficjalnej stronki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 tzn jak mam wcześniejszą wersję czyli centrino harware cotrol wersja 1.8.2. chdzą wszystkie founkcje, teraz właśnie ekperymentuje ze zmniejszaniem napicia aby mieć bezgłośnego mobila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik2k Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 ja mam NHC 1.9 Beta 03 i wszystko dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacho Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 wg mnie problem nie leży po stronie softu - celeron m nie jest wyposarzony w speedstep (czy obniżanie częstotliwości przez mniejszenie mnożnika), jest to funkcja występująca tylko w PM, ale może nie nie mam racji Moim zdaniem masz racje celek nie ma takiej funkcji. "m" za wiele nie wnosi centrino to centrino. U mnie wersja 1.9.0 beta 3 tez nie pozwala na zmiane napiec i mnoznika. Jedyna rada to procka zmienic :P Pozdrawiam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 zmiana mnożnika i napięć nie działa w celeronach m. żaden program tego nie umożliwi, bo intel wyciął takie funkcje. chcesz mieć speedstepa to kup pentium m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 zmiana mnożnika i napięć nie działa w celeronach m. żaden program tego nie umożliwi, bo intel wyciął takie funkcje. chcesz mieć speedstepa to kup pentium m. co racja to racja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jak wyżej :) Też w tym programie mało co mogę zmienić. Może kiedyś się procka zmieni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...