Skocz do zawartości
donpablox

Ram, Nowy Czy Dokupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dylemat, chce miec 1 giga ramu. Teraz mam 2 * 256 goodram w dualu. Nie wiem czy dokupic 512 good rama, powinien byc dual na 3 kosciach.Albo pozbede sie moich kosci i kupic 2*512 Patrioty kh.Albo kupic 1 giga w jednej kosci.Mam zamiar poscic proca na 400 mhz synchro z pamieciami, teraz mam na pamieci 400 a na proca 166.Nie chodzi mi o wysokie fsb, ale mysle ze mi wystarcza jakies dobre tymngi.Jakie rozwiazanie by bylo najbardziej optymalne w moim przypadku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejsze timingii będzie ci łatwiej uzystkać na 2*512MB Patriot, ale taniej to wiadomo kupić 512 good rama, jak trafisz dobrze i trochę dowoltujesz to i tak zjedziesz z timingami nisko, chyba że twoje obecne kości Ci nie pozwalają. A 1GB w jednej kości odradzam, w dualu zawsze coś większa wydajność :-D.

Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno jest pewne, musisz sie pozbyc GoodRAM-ow...

Ja sie wlasnie swoich pozbywam :P Nigdy wiecej goodrama :| Teraz jakiegos Patriota, OCZ, albo Corsaira...

A Tobie polecam jesli nie zalezy Ci na podkrecaniu wlasnie Patriota... Sprzedaj ten RAM co masz, dozbieraj troszke i kup za 380 zl 2*512 MB Patiota ( tego z niebieskim radiatorem ), ja wlasnie jego bede chyba bral :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te goodramy takie zle? Duzo ludzi je chwali i poleca.A zeby byla jakas rownowaga miedzy iloscia ramu a procesorem (jak sie uda to bedzie pracowal na 12*200).O grafice mysle ze jakas x800 ale to jak stanieja mysle ze za rok.To powinno byc 1giga czy moze 2giga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramu Ci 1 Gb wystarczy spokojnie... Ja wyznaje taka teorie ze jesli gra potrzebuje wiecej niz 1 Gb do normalnego grania to znaczy ze ma zle silnik napisany... Wezmy HL 2 - potrzebowal 256 Mb ( minimum to bylo ale grac sie dalo )... A graficznie miodzio... A co do tego czy takie zle... Jesli nie podkrecasz to spokonie wystracza... Jesli zaczynasz podkrecac to omijaj GoodRAM-a... Jesli chodzi o graficzna to masz AGP , tak ? jesli na AGP to poznije moze beda X800GTO :D i modowalne moze bedzie mozna znalezc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam agp. Ta grafike bede zmienial za co najmniej rok i to na jak najlepsza do mojego proca.A jak to sie zestarzeje to dopiero sie przesiade na a64.A teraz mam zamiar miec pozadne ramy wiem ze teraz mi wystarczy napewno 1g ale nie wiem czy to nie bedzie malo. Ale to sie okaze.

Edytowane przez donpablox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi