qbusek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) najpierw moj obecny konfig: moj obecny komp to ten z podpisu, tj: athlon 1700 (nie podkrecony ;) ) ecs jakis ;) 120 GB 7200.7 do tego radek 9100 512 ramu zasilka: tagan 380 jak widac sprzet dosc przechodzony, jednak calego wymieniac zamiaru nie mam ;) myslalem nad zmiana samej plyty glownej i procesora. tutaj jednak pojawia sie problem bo nowe plyty (z tego co poogladalem w skelpach) maja PCIexpress, no i dysk na SATA, ja jednak dysku z wiadomych przyczyn wymieniac zamiaru nie mam (karta grafiki moooze, ale na pewno nie teraz bo kasy nie starczy :) ) Co proponujecie? jakis sempron?, jaka plytka do tego? a moze dodac jeszcze droga kosc ramu? zasilka jest cicha i dobra wiec tej wymieniac zamiaru nie mam :) WYBACZCIE za te pytania, ale przez ostatnie 2 lata kompletnie "wypadlem" z obiegu i po prostu nie mam pojecia co teraz jest "trendi" i co sie kupuje... a panom w sklepach z zalozenia nie ufam ;) aha komp NIE bedzie podkrecany, uzywany glownie do zadan "studenckich" czyli rozne symulatory etc. Gierki raczej nie... licze na Wasza pomoc! Edytowane 3 Stycznia 2006 przez qbusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Hmm myślę że za takią kasę mógłbyś <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ASRocka 939DUAL-SATA2 (223zł) i Semprona 3000+ (379zł). Co do płyty to nie przejmuj się że jest to asrock, płyta zbiera świetne recenzje, zresztą poczytaj na forum, ludzie piszą w samych pozytywach, a cena jest wyjątkowo niska. Ceny z www.apollo.pl Pozdrawiam. Edytowane 4 Stycznia 2006 przez grandzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...