Skocz do zawartości
snake-eyes

Jaki Monitor Lcd Ty Byś Kupił?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój stary CRT ma już kilka ładnych latek, jest wypalony, ciemny itd.

Za jakiś miesiąc albo półtora zamierzam kupić nowy monitorek, myślę o LCD ale jestem w tym temacie trochę do tyłu i dlatego chciałem poradzić się tutejszych specjalistów :)

Otóż jestem zainteresowany 17 calowym LCD w cenie do 1500zł a najlepiej jakby nie kosztował więcej niż 1300zł. Chodzi mi o dobre parametry, krótki czas reakcji itd. Jakie monitory w tych granicach cenowych są Waszym zdaniem najbardziej godne polecenia? Które moglibyście polecić i dlaczego? Z góry bardzo wszystkim, którzy zdecydują sie mi pomóc dziekuje! :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. skoro jestes troche do tylu - to podstawa - przejdz sie po sklepach i porownaj monitory na roznych matrycach TN & PVA/MVA wtedy bedziesz wiedzial czy wady TN za akceptowalne (bylo o tym pare razy)

tu wymienilem te podstawowe http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1859469

2. poczytaj na naszym forum posty w dziale Monitory & przejzyj testy na mva.pl i ich forum

kolejnosc obu punktow nie jest przypadkowa - bo IMHO wazniejsze jest to jak Ty odbierasz obraz na danym wyswietlaczu, a nie jak ktos sugeruje zebys odbieral (wzrok kazdy ma inny - jeden zwraca najwieksza uwage na kolory, inny na geometrie, ostrosc itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi