snake-eyes Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam! Mój stary CRT ma już kilka ładnych latek, jest wypalony, ciemny itd. Za jakiś miesiąc albo półtora zamierzam kupić nowy monitorek, myślę o LCD ale jestem w tym temacie trochę do tyłu i dlatego chciałem poradzić się tutejszych specjalistów :) Otóż jestem zainteresowany 17 calowym LCD w cenie do 1500zł a najlepiej jakby nie kosztował więcej niż 1300zł. Chodzi mi o dobre parametry, krótki czas reakcji itd. Jakie monitory w tych granicach cenowych są Waszym zdaniem najbardziej godne polecenia? Które moglibyście polecić i dlaczego? Z góry bardzo wszystkim, którzy zdecydują sie mi pomóc dziekuje! :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 1. skoro jestes troche do tylu - to podstawa - przejdz sie po sklepach i porownaj monitory na roznych matrycach TN & PVA/MVA wtedy bedziesz wiedzial czy wady TN za akceptowalne (bylo o tym pare razy) tu wymienilem te podstawowe http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1859469 2. poczytaj na naszym forum posty w dziale Monitory & przejzyj testy na mva.pl i ich forum kolejnosc obu punktow nie jest przypadkowa - bo IMHO wazniejsze jest to jak Ty odbierasz obraz na danym wyswietlaczu, a nie jak ktos sugeruje zebys odbieral (wzrok kazdy ma inny - jeden zwraca najwieksza uwage na kolory, inny na geometrie, ostrosc itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...