yacenty Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam! czytam szukam czytam i jestem coraz bardziej glupi. chce zlozyc sobie WC skladajace sie z: BIX3 eheima 1048 jakiegos bloczka na cpu i czegos na gpu niby najwazniejsze rzeczy wybrane a jednak dylemat czym to spiac? jakiego weza uzyc? poczytalem i zdecydowalem sie na eheima 9/12 i teraz pytanko z czym on bedzie kompatybilny? bix3 ma G1/4" popmpka jakies inny ale to chyba bedzie 3/8" chcialbym koniecznie miec latwo montowalny-demontowalny system dlatego decyduje sie na sm wiekszosc szybko zlaczek sm8/10 jest na gwint g1/4" ale czy eheim 9/12 spasuje sie z sm8/10? (juz mam glos ze nie) jak to macie rozwiazane u siebie? moze poszukac jakiegos sm9/12 - jeden taki widzialem ale tylko na g3/8" glupi juz jestem co zrobic? prosze o pomoc pozdrawiam YacentY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 wszystkie szybkozłączki 9/12 są na 3/8, weź 8/10, wyższe węże nie dają wyższej wydajności a 8/10 mają dodatkowo gwint 1/4 który ma większość produktów do wc Węże 8/10 wejdą na krociec 9/12, ja zakładałem 9/12 na 12/16, jedynie co trzeba to kubek gorącej wody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 wszystkie szybkozłączki 9/12 są na 3/8, weź 8/10, wyższe węże nie dają wyższej wydajności a 8/10 mają dodatkowo gwint 1/4 który ma większość produktów do wc Węże 8/10 wejdą na krociec 9/12, ja zakładałem 9/12 na 12/16, jedynie co trzeba to kubek gorącej wody :) oki czyli temat szybkozlaczek jest zalatwiony a jakie weze 8/10 polecacie? wiem ze akurat w temacie 10 jest duzy wybor ale 8 widzialem juz mniej co myslicie o innovateku 8/10 pvc? nie zalamuje sie zbytnio? daje sie dobrze ukladac (jest plastyczny)? wart jest swojej ceny? ok 10zl/m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtp85 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A po co ci takie drogie weze?? Nie lepiej kupic np. CellFast lub Guttasyn za 1zl za metr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 jak cie stać na innavateki to bierz, dużo osób je poleca mimo swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 moj plan jest taki, ze nawet gdybym mial kupic kibel miesiac pozniej to bedzie raczej sprzet wypasny. poprzednio mialem tylko kupiony blok z bloki.pl reszte wszystko kombinowalem na chama, zeby tylko było - fakt realia byly inne - cos kolo 3lata temu kiedy temat raczkowal teraz: 1. jest dostep do wielu rzeczy w PL i DE 2. mam troszke wiecej kasy 3. mam juz bagaz doswiadczen i wiem na co na pewno teraz zwroce uwage :) dlatego wole najpierw poczytac popytac co i jak, kto mial jakies problemy jakies uwagi i zloze sobie kibelek dzieki ktoremu moj komp bedzie chodzil szybko i bardzo cicho :P to sa moje wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) A po co ci takie drogie weze?? Nie lepiej kupic np. CellFast lub Guttasyn za 1zl za metr. Ano z tego powodu że CellFast'ów czy Guttasyn'ów nie ułożysz tak jak Inovateka. Co do ceny to jeżeli kogoś stać wydać kilkaset złotych na WC to myślę że stać go na 27 zetów na 3m węża. jak cie stać na innavateki to bierz, dużo osób je poleca mimo swojej ceny dokładnie są duuuuużo lepsze pod względem technicznym, ładniej wyglądają od w/w wymienionych i świecą w UV. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...