wizner5 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam zastanawiam sie na zakupem zasiłki Antec SmartPower 350W. Jest to według mnie jedna z najlepszy firm produkujących zasiłki. A jej cena jest naprawdę zachęcająca:) Jeśli ktoś ma tą zasiłke proszę o jakieś opinie na jej temat typu: stabilność, wydajność, hałas oraz z jakimi configami pracuje:) Mam nadzieję, że ta zasiłka dobrze zastapi mojego Fortrona 350W:) Pozdrawiam u czekam na opinie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 nie warto wymieniac te same mozliwosci mocowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfoka Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Mam ten zasilacz od roku, w wersji z 1wentylem. Byl on wczesniej uzywany, kolejny rok jesli dobrze pamietam. Zasilacz jest idealnie stabilny, nie bede mowil o napieciach bo nie mierzylem miernikiem, ale zadnych anomalii w dzialaniu sprzetu nie obserwuje. Co do halasu... glosny jest jak dla mnie. Dlatego od razu wrzucilem do niego Y.S Techa 80mm i spokoj mam... Generalnie polecam, pytanie tylko za ile? Bo moze sie okazac ze innej firmy zasilke dostaniesz w tej cenie, a bedzie ona sporo nowsza "technologicznie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Mam ten zasilacz od roku, w wersji z 1wentylem. Byl on wczesniej uzywany, kolejny rok jesli dobrze pamietam. Zasilacz jest idealnie stabilny, nie bede mowil o napieciach bo nie mierzylem miernikiem, ale zadnych anomalii w dzialaniu sprzetu nie obserwuje. Co do halasu... glosny jest jak dla mnie. Dlatego od razu wrzucilem do niego Y.S Techa 80mm i spokoj mam... Generalnie polecam, pytanie tylko za ile? Bo moze sie okazac ze innej firmy zasilke dostaniesz w tej cenie, a bedzie ona sporo nowsza "technologicznie".Tu taj jest link do tego zasilacza http://zenfist.pl/pID/256.htm a cena to 169zł. Może coś innego byście w tej cenie polecili np. HuntKey 350W? Pytałem zenfista przez e-maila to mowi ze ten antec jest lepszy od HuntKey. Wiec sam nie wiem. Niby HuntKey ma lepsza tabliczke niż Antec. Już sam nie wiem ...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfoka Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Tu taj jest link do tego zasilacza http://zenfist.pl/pID/256.htm a cena to 169zł. Może coś innego byście w tej cenie polecili np. HuntKey 350W? Pytałem zenfista przez e-maila to mowi ze ten antec jest lepszy od HuntKey. Wiec sam nie wiem. Niby HuntKey ma lepsza tabliczke niż Antec. Już sam nie wiem ...:( Ekhm... Po pierwsze, to ja pisalem o innym zasilaczu niz ten, do ktorego linka podales, bo pisalem o SMARTPOWER 1, a nie najnowszym 2. Ten zasilacz bedzie lepszy niz ja pisalem. KONIECZNIE zobacz tu http://www.silentpcreview.com/article260-page1.html - Porownujesz zasilacz Anteca do Huntkeya? nie... ja juz pojde spac, bo napewno zle widze. Tu nie ma co porownywac, a jesli chodzi o tabliczke to tam moze byc napisane co tylko sobie wymysli producent, a czy ma to pokrycie w rzeczywistosci to juz zupelnie inna sprawa. Wiec nawet nie mysl o porownywaniu tabliczek, juz nie wspominajac o porownaniu tabliczki huntkeya do testow SPCR... to dwie zupelnie rozne sprawy. Pozdrawiam i GRATULUJE WYBORU ANTECA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Huntkey 350 ma 400 W chciałem przypomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) To ja na Targach w Krk słyszałem, ze 450W, ale sie nie upieram. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 To źle słyszałeś. A ja dodatkowo go testowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Nie jest z Antec obecnie tak, ze ta firma jedzie na dobrej opinii poprzednich produktow...bo jak pamietam rynek komputerowy 5 lat temu, to byly 3 firmy do wyboru jesli chodzi o zasilacze: Antec, Codegen i Enlight z czego kazdy marzyl aby miec Antec`a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 BENITO to twoim zdaniem ... Antec czy Huntkey? Jezeli mozesz porownaj jeden do drugiego... szkoda ze nie testowales Anteca :P zagadaj z zenfistem moze pozyczy do testu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Tych 350 jest kilka modeli. Ja przerabialem juz 2 ale z seri Solution Pierwszy mi zdechl przy wysylce (jednowiatrakowy), w zamian od Anteca dostalem model 350SL z dwoma wiatrakami. I tego musze pochwalic. Jest to naprawde cichy zasilacz. Pracuje w moim zestawie nr 2 i jak narazie nie slyszalem aby wchodzil na wyzsze obroty. Co do anteca to dobra firma. Kilka zasilek juz mialem i zastrzezenia moglem miec conajwyzej do glosnosci w TP550 TB480 - chodzil ladnie i cicho TP380 - cichy i ze wzorowymi napieciami. Rowne 5 i rowne 12 co do setnej na kompie z amd 64 3200+, 3 HDD i DVD-RW - mierzone miernikiem oczywiscie TP480 - ciut przy glosny w stosunku do TB480 SL350 x 2 juz pisalem TP550 - nie do zarzniecia, ale glosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Dalej się zastanawiam czy oby napewno ten Antec Smart Power 350W będzie lepszy od teoretycznie mocniejszego Huntkey 350 (realnie400W). Huntkey w testach na tweak.pl wypadł bardzo dobrze przy obciążeniu 375W napięcia trzymał bardzo ładnie:) A ten Antec ma jednak 350W. Ponoć jest bardzo cichy, ale mnie zależy przede wszystkim na stabilności i wydajności zasilacza. Poza tym Huntkey też jest dosyć cichy:) Może jak Zenfist pojawi się na forum to rozwieje moje wątpliwości:) Tych 350 jest kilka modeli. Ja przerabialem juz 2 ale z seri Solution Pierwszy mi zdechl przy wysylce (jednowiatrakowy), w zamian od Anteca dostalem model 350SL z dwoma wiatrakami. I tego musze pochwalic. Jest to naprawde cichy zasilacz. Pracuje w moim zestawie nr 2 i jak narazie nie slyszalem aby wchodzil na wyzsze obroty. Co do anteca to dobra firma. Kilka zasilek juz mialem i zastrzezenia moglem miec conajwyzej do glosnosci w TP550 TB480 - chodzil ladnie i cicho TP380 - cichy i ze wzorowymi napieciami. Rowne 5 i rowne 12 co do setnej na kompie z amd 64 3200+, 3 HDD i DVD-RW - mierzone miernikiem oczywiscie TP480 - ciut przy glosny w stosunku do TB480 SL350 x 2 juz pisalem TP550 - nie do zarzniecia, ale glosny Mnie chodzi o wersje SmartPower 2.0 zresztą podałem linka do tej zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Wiem co podales i widzialem to. Ale moze pisalem tez do innych userow piszacych w tym temacie. O tym nie pomyslales?? Z drugiej strony nie rozumiem checi zamiany dobrej zasilki 350W na lepsza 350W. Nie wolisz dolozyc troszke i kupic cos rzedu 400-450W co starczy ci zapewne na dluzej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Wiem co podales i widzialem to. Ale moze pisalem tez do innych userow piszacych w tym temacie. O tym nie pomyslales?? Z drugiej strony nie rozumiem checi zamiany dobrej zasilki 350W na lepsza 350W. Nie wolisz dolozyc troszke i kupic cos rzedu 400-450W co starczy ci zapewne na dluzej? Chcę zmieni dlatego: Fortron ma bardzo krótkie kable i tylko 3 molexy Ma pasywne PFS a chcę mieć aktywne I jest to zasilacz pokroju modecoma wiec antec czy HK napewno będą lepsze:) Poza tym HK ma własnie 400W. A co innego byś mi doradził wziąźć?? W dosyc rozsądnej cenie Edytowane 5 Stycznia 2006 przez wizner5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Moze to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78664595 Albo to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79391176 - duzo moleksow Albo to jezeli cena sie utrzyma (w co watpie :P ) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79524839 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Moze to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78664595 Albo to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79391176 - duzo moleksow Albo to jezeli cena sie utrzyma (w co watpie :P ) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79524839 A co Benito sądzi o tych Enermaxach co podałeś: ENERMAX 651P-VE oraz EG365AX-VE(G) FMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Seria P-ve jest do bani, natomiast AX-FMA jest całkiem udana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ja rowniez chce cos kupic i nie wiem kompletnie co juz teraz... Enermax za 129 zł... Huntkey za 159 czy antec za 169? niech ktos da tu jakis dobry pomysl :P 350w wystarczy tylko ktore ( zeby bylo ciche i dobre ) i tanie... prosze o pomoc :P Zenfist Benito i inni Help ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zapytaj Benita Enermax sam w sobie jest dobra marka. MOzna nazekac na swiszczace wiatraczki, jedna linie 12V i inne bajery, ale to tyczy sie niektorych modeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ja rowniez chce cos kupic i nie wiem kompletnie co juz teraz... Enermax za 129 zł... Huntkey za 159 czy antec za 169? niech ktos da tu jakis dobry pomysl :P 350w wystarczy tylko ktore ( zeby bylo ciche i dobre ) i tanie... prosze o pomoc :P Zenfist Benito i inni Help ;)Ja też $kubi mam już totalny mentlik w głowie i nie wiem co mam kupić. Może ktoś jest w stanie to wszystko podsumować napisać wady i zalety każdej z zasiłki wtedy łatwiej będzie wyciągnąć jakieś wnioski:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Przeciez Benito Wam napisal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 BENITO jest za Huntkeyem bo go testowal ale nie mial Antec'a i tu pies pogrzebany :P bo wtedy wystarczylo by takie zdanie :P "Na twoim miejscu wzialbym Huntkeya" i tyle ja juz o nic nie pytam tylko zagaduje z Zenfistem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Paulus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Mam takiego antka i polecam. Przedtem miałem Chiefteca 360-202 i antec jest cichszy, napięcia też stabilniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 mierzone miernikiem? mozesz podac nam wartosci jakies ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 A ja już podjełem decyzje biorę HuntKey-a i co mam być to będzie. A myśle, że będę z niego zadowalony:) w dodatku w tescie na tweaku wypadł bardzo dobrze podobnie jak NeoTec. Więc chyba nic lepszego mi nie trzeba, a cena jest zachęcająca bo tylko 159 zł. W tej cenie otrzymujemy zasiłke 400W z aktywnym PFC :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) A ja już podjełem decyzje biorę HuntKey-a i co mam być to będzie. A myśle, że będę z niego zadowalony:) w dodatku w tescie na tweaku wypadł bardzo dobrze podobnie jak NeoTec. Więc chyba nic lepszego mi nie trzeba, a cena jest zachęcająca bo tylko 159 zł. W tej cenie otrzymujemy zasiłke 400W z aktywnym PFC :-) i podiołeś dobrą decyzje,ja jestem zadowolony w 100% z mojego Huntkey'a,dzis doszedł do mnie radek x1800xl troche sie bałem jak ta zasiłka da sobie rade z nim i moje obawy się skonczyły bo huntkey nie ma żadnych problemów z uciagnięciem tego,wszystkie 3dmarki na luzaku poszły żadnej zwiechy, kompa katowałem z 2 godziny i nic żadnych zwiech, wieć to coś swiadczy o tej zasiłce Edytowane 6 Stycznia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ok no to jeezeli tak to ja tez chyba postawie na Huntkeyka :P Dzieki i pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...