AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak podkręcasz to daj na 3x a jak dużo dajesz FSB to daj 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 na jaka mam 1x, 2x, 3x, 4x. aktualnie teraz mam na 4xWiedziałem, że masz coś w biosie źle ustawione, ale nie sądziłem, że zapomniałeś o podstawowej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Wiedziałem, że masz coś w biosie źle ustawione, ale nie sądziłem, że zapomniałeś o podstawowej sprawie. rozbawiło mnie to troche :lol2: :lol2: wąhol nie wiedziałeś o tym?? :lol2: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 pogubiłem się...jest to wina pamięci bo pewnie nie procka i płyty... Ustawcie PCI-E na 103MHz (z 100), co zablokuje jej taktowanie. U mnie HTT=300 na takiej samej płytce z Sempronem 2800+ (64bit). jest to możliwe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) pogubiłem się...jest to wina pamięci bo pewnie nie procka i płyty...O widzę, że pamięci też nie próbowałeś przestawić. dawaj HTx3 i pamięci na 166 (lub 2/1,66 zależy, jak to w asusie nazywają) i testuj. Edit: Przy tych ustawieniach, co teraz masz, czyli HT 4x i pamięci 1/1 nawet jakbyś zmienił płytę na DFI, to byś nic więcej nie podkręcił. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) zmniejsz do jasnej ciasnej ten dzielnik HT na 3x albo na 2x i kręć....pamięci pewnie pojadą dalej :P EDIT: dokładnie to samo co WDK :P Edytowane 8 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 poszło procek na 2.50GHz dzięki ale mam takie pytanko dlaczego pamięci na 166 a nie na 200?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 dlaczego pamięci na 166 a nie na 200??Jak chodzą bez błędów na 200 to czemu nie, jednak przy fsb 250 to pamięci też mają 250, a nie każde tyle mogą pociągnąć i wtedy przestawia się na 166 (i przy fsb 250 ich taktowanie wynosi 207). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 sprawdze czy chodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nieidzie na 200 tylko na 166 szkoda ale i tak chcialem te pamieci zamienic ale niewiem na co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jakie możesz ustawić największe napięcie na pamięci w biosie to ci powiemy jakie kości kupić :) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 no to w sumie możesz kupić jakieś kości na ukłądach BH-5 albo TCCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 czyli??a mam możliwość zamontowania w dualu??bo coś mi kuzyn mówił ze moja płyta po zmianie w BIOSie może obsłużyć pamięci w dualu??ale w to niewierze jakoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a ci kit nawciskał :lol2: nie będziesz miał duala bo kontroler pamięci jest w procesorze a socket 754 nie obsługuje 128 bitowego kontrolera czyli duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 zaproponuj mi jakies dobre pamięci do tego sprzętu...będę ci wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 mogą by takie?? patriot http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17715 wiem ze geil ultra x tez ale niewiem jakie dokładniej czy ktoś mi da jakąś rade?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 zaproponuj mi jakies dobre pamięci do tego sprzętu...będę ci wdzięcznyte pamięci mają być do o/c czy poprostu mają być wydajne przy standardowych ustawieniach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 no to w sumie możesz kupić jakieś kości na ukłądach BH-5 albo TCCD BH-5/UTT bym nie polecal, bo 3V to troche malo dla nich - moje Ultra-x UTT lecialy na 230 - 240 dopiero przy > ~3.3V. TCCD bylyby super, moze cos z Crucial Ballistix. Albo 1x1GB Samsung UCCC (tak przyszlosciowo) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 te patriot podobno są dobre i dobrze się kręcą!!chce jakoś kostke 512!!może by do o/c byle żeby były dobre!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...