Skocz do zawartości
flaqu

Błąd W Instalacji Xp!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Instalowalem niedawno u kolegi windowsa xp, wszystko sie dobrze instalowalo a gdy doszlo do instalowania urzadzen wyskoczyl taki komunikat [iMAGE!]. Wziolem dysk do siebie zainstalowalo sie bez problemu, zanioslem dysk spowrotem do kumpla, podlaczyl i zamiast okna z ladowaniem sie xp wyskoczyla mala migajaca biala kreseczka na czarnym tle :| nie wiem co jest grane win 98 instaluje sie bez problemu. Mozecie pomoc ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Instalowalem niedawno u kolegi windowsa xp, wszystko sie dobrze instalowalo a gdy doszlo do instalowania urzadzen wyskoczyl taki komunikat [iMAGE!].

Tez mialem podobny problem u ojca w pracy. Niestety tam dysk nawalal. Choc samej przyczyny tego bledu nie znalazlem ;/

Wziolem dysk do siebie zainstalowalo sie bez problemu, zanioslem dysk spowrotem do kumpla, podlaczyl i zamiast okna z ladowaniem sie xp wyskoczyla mala migajaca biala kreseczka na czarnym tle :| nie wiem co jest grane win 98 instaluje sie bez problemu. Mozecie pomoc ?

winxp jest instalowany na danym komputerze i tylko na nim bedzie dzialac. jak zaniesiesz go do kogos innego zwykle nawet nie rusza. Win98 wlacza sie i zaczyna zmudna konfiguracje ustawien itd. ale dziala.

Edytowane przez Bull_Byk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domik kom jest skonfigurowany tak:

Procek - Celeron 1.7GHz, 478 Pin, 128 Cache, 400MHz FSB

Płyta - CLAYTON 297 VIA 533/400 DDR /// karta dźwiękowa zintegrowana (AC'97)

Grafa - 64 MB GeForce4 MX 440SE

Pamięć - DDR 256MB 333MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek - Celeron 1.7GHz, >>> Athlon 2000+ XP

Grafa - 64 MB GeForce4 MX 440SE >>> Grafa - 128 MB Radeon 1925

i tu masz dwie różnice w konfiguracji sprzętowwej,nie wiem jak bardzo czuły XP jest na procek ale na grafe to jest bo w trakcie instalacji dorzuca sterowniki i nie wiem jak chcesz włączyć XP zainstalowanego na radeon na kompie z GeForce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

win bez problemu powinen ruszyć po zmianie grafiki w konfigu. Ja jak zmieniałem grafe z gf na radka to poprostu wymieniłem karty odpaliłem kompa wywaliłem stare i wrzuciłem nowe stery. A co do tego ekranu to miałem podobny jak mi wirus zrzarł system. Sam format nie pomugł musiałem pousuwać partycje i założyć jeszcze raz na całym dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez zmniejsz ten plik graficzny to Ci powiem co to jest. Wiekszego się nie dało dać?? Walnij na 1024

Po zmianie prockai grafy nie ma problemu z sytsemem, problem pojawia sie po zmianie płyty i trzeba od nowa zainstalować.

Zmniejsz tą grafę tam powinno na tym ryzunku wszytsko pisać ale nie che mi się tysiącpincet100dziwincet godzin czekać na otwarcie :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi