A_M_D Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Siemka. Wymieniłem moje starę pamięci (blitz) na nowe Twinmosy na kościach mtec. Problem w tym że nie wiem jakie timingi im ustawić aby były jak najbardziej wydajne. Jeśli chodzi o Oc to chyba to są jakieś padaki bo na 220mhz na cl2 i 1t na 3,2v nie chcą pójść bo nawet windy nie ładują;/. Obecnie jade na cl2 i 1 t,posiadam płyte dfi infinity i w biosie ustawilem jak najniższe timingi jakie się dało,ale nie wiem czy to "obiniżenie"da mi jakoś wzrost wydajnośći. Dziwi mnie tylko jedna żecz gdyż w aidzie w testach pamięci mam następujące wyniki: Odczyt:2498 Zapis:1115 Kumpel ma identyczne pamięci i ma duże lepsze wyniki coś ok 200 więcej w odczycie i zapisie. Obecnie mam fsb 320 jednak dzielnik ustawiony na 100. Proszę o sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 To i tak dobrze, że te M.Tec latają Ci cokolwiek na Cl=2. Spróbuj CL ustawć na 2.5 reszte na hmm 3-3-7(8). Wtedy powinny polecieć około 240-245MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...