Skocz do zawartości
DziubekR1

Paraworld

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zobaczylem "szkriny" z tej oto gierki. Jednym slowem "upadlem" (na kolana) :) Nie wiem jak to bedzie z grywalnoscia w porownaniu do mojego starego (doslownie i w przenosci) StarCrafta, ale jesli o grafe chodzi to nic dodac, nic ujac. Czekam z niecierpliwoscia.

Co do informacji odnoscie giery to nie ma sie co rozpisywac. Wejdzcie i poczytajcie sobie :)

http://gry.o2.pl/zapowiedzi/?co=pokaz&id=169

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=2949

http://gry.onet.pl/Paraworld,galeria.html?OID=1782&Pic=1

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu troszkę popisałem http://www.frazpc.pl/b/164820 , jak dla mnie - padaka, ale grałem 10 minut.

Ale za linka do fulla King's Questa w tamtym poscie to masz u mnie browar :)

Dzieki ogromne!

@yuucOm

Tamte screeny sa z wlaczonym frapsem wiec mozesz zobaczyc ile ma klateczek na sekunde ;)

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze się, że jakiś link się przydał :) Po to zakładam te tematy ;)

Friko - pisałem tylko o tych dwu demach, ani jedno nie zrobiło na mnie pozytywnego wrażenia. Cóż na to poradzę ;) Gram od rana na Fearze, także nie mam czasu na testy czegoś, co mnie nie wciągnęło - zresztą, to moje zdanie, jeżel je zmienię - napiszę ;)

Pozdrawiam !

Ah, za Sialalą - klateczki masz na screenach, sprzęt w podpise, ustawienia gry na screenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna gra, grałem we wszystkie RTS od 1996 (wtedy to się inaczej nazywało).

Musze powiedzieć, że nic nowego, a jednak gra się całkiem przyjemnie. Na sprzęcie jak w podpisie (tylko shadow na medium i 1152x764 wszystko płynnie). Shadow jakoś zawsze ustawiam na medium, jutro dam na High i powiem ile klatek.

Grafike fajna (ale widać Shadery w wersji 3.0).

Polecam w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zgrałem, podoba mi się, że demo nie jest jakoś czasowo ograniczone. Grafika ładna, trochę cukierkowa, ale chyba tak powinny się kojarzyć czasy jurajskie.

W zasadzie od razu nasunęło mi się skojażenie z Armie Exigo, podobny klimat rozgrywki, tylko tam były dodatkowo podziemia.

Bardzo trafiony pomysł z limitem ludności i awansowniem jednostem na wyższy poziom po uzbieraniu czaszek (czaszki oczywiście to zabite jednostki lub budynki wroga)

Minusem są te limity surowców, co jakiś czs trzeba stawiać nowe magazyny i na nowo przydzielać zadania zbierania pożywienia, drewna czy kamieni.

Skoro podobny do Armie Exigo to w zasadzie sprowadza się to do modelu Warcrafta, nie lubię takich potyczek gdzie nie wiadomo co się dzieje podczas bitwy i trudno nad tym zapanować.

Na temat grafiki nie wypowiem się bo mam 9550 ;] ale na tym sprzęcie można płynnie pograć przy detalach 4 nawet z wiekszymi armiami.

Fajnie, że są mury, bramy, natomiast liczyłem na więcej krwi po trailerach a tu taka kolorowanka słodka, słodkie są nawet tyranozaury gdy potrząsają swoją ofiarą w górę i w dół w górę i w dół :)

Mogli by zaprzęgnąć do animacji budynków więcej dinozaurów jak we flinstonach, np dinozaury pracujące przy otwieraniu bramy, czy zaprzęgnięte do pługa :)

Oceniam 8/10 za

+ świat przedstawiony :)

+ limity

+ fajne łosie trnsportujące :)

+ możliwość zbliżenia minimapy

+ duża kontrola nad szybkością rozgrywki

- bałagan podczas potyczek

- mało różnorodny teren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi