Skocz do zawartości
Qm6

Directx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jest może jakaś książka (w j.polskim) która dobrze omawia większość funkcji DirectX'a? Bo jak czytam niektóre artykuły to znajdję negatywne wypowiedzi na temat książek o tej tematyce!

I nie chodzi mi tu o SDK!

Ktoś ma "DirextX. Rendering w czasie rzeczywistym"? I jest z niej zadowolony?

Bo myślałem nad tą książką, lecz nie wiem czy jej poziom jest tylko troszeczkę wyzszy od podstawowego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam programownie gier kompendium.. i mie się tam podobała... Sam direct X moze nie jest tak szczegółówo opisany.. ale przymiarkę do pisania gry można już miec..

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jest może jakaś książka (w j.polskim) która dobrze omawia większość funkcji DirectX'a? Bo jak czytam niektóre artykuły to znajdję negatywne wypowiedzi na temat książek o tej tematyce!

I nie chodzi mi tu o SDK!

Ktoś ma "DirextX. Rendering w czasie rzeczywistym"? I jest z niej zadowolony?

Bo myślałem nad tą książką, lecz nie wiem czy jej poziom jest tylko troszeczkę wyzszy od podstawowego!

Od omawiania funkcji DirectX jest SDK. Chcesz znaleźć dobre książki i artykuły o programowaniu w DirectX to naucz się angielskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi