Skocz do zawartości
Katarzynka

Problem Z Zegarkiem

Rekomendowane odpowiedzi

mi nie chodzi o to, ze nie wiem ktora godzina (bo to moge sprawdzic gdzie indziej ;p) ale o to, ze musze liczyc sobie dzienny transfer plikow (a sciagam prawie non stop cos i musze znac ilosc sciagnietych danych dziennie) z internetu a to mi bardzo przeszkadza :/ no chyba, ze ktos by mi zaproponowal jakis program ktory by akutualizowal czas co minute ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie poradzisz pewnie rezonator kwarcowy na plycie jest zwalony

albo kondensatory

zobacz czy bios jest tez taki szybki ( zegar )

Wlasnie mi sie wydaje, ze w biosie jest dobrze, poniewaz jak wlacze komputer to czas jest dobry, ale zaraz zaczyna przyspieszac, tak samo jak zainstaluje nowego windowsa to jest przez jakis czas dobrze...

Nforce 2 tak ma nie da rady jedynie wymiana płyty gł. Lub program który będzie stale sprawdzał czas.

A zna ktos taki programik??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wystarczy synchronizacja czasu co 10 min? Jeżeli tak to proszę bardzo:

1872894[/snapback]

No ale w Windowsie jest cos takiego jak synchronizowanie z czsem z internetu. To nie pomaga??

Nie za bardzo bo synchronizacja ta jest co 24 h a pozatym bardzo czesto wystepuja bledy podczas aktualizacji i czas sie nie akutalizuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi