amdek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Mam takie pytanie : ostatnio looknalem w ustawienia kompa i zdziwila mnie pewna sytuacja , a mianowicie pod IRQ 11 mam podpietego Radeona ,SB128,Pentagrama Hexa, AverMedie TV i kontroler hosta USB !!! Czy to przypadkiem nie wplywa na ogolna wydajnosc ??!! I czy jezeli cos to da sie to zmienic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Witam Jesli to jest maszyna zgodna z ACPI to wszystko jest OK. Zakladam, ze to Windows 2000/XP? W praktyce IRQ ACPI to: 9-te lub 11-te (najczesciej). W przypadku aktywnego ACPIC (w BIOS-ie) moze byc to IRQ jeszcze wyzsze. Zasada ACPI jest taka, ze jest to "wspolne IRQ postojowe" (nie sharing!). Karta, ktora potrzebuje skorzystac z IRQ "opuszcza" je i uzywa IRQ z tabeli ACPI (ACPIC), ktora mozesz sobie odczytac w czasie startu komputera (nacisnij klawisz "Pause" w czasie jej wyswietlania, aby odczytac dokladnie-zapisac, dalej - dowolny klawisz). Sa takze rady, aby ACPI wylaczac (mniejsze zuzycie zasobow), ale to raczej tylko przy Setupie (inny plik hal.dll) - wybierasz wtedy "Standardowa obsluga APM". WESOLYCH SWIAT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Niech zgadnę, win XP albo 2k?? Mam to samo pod XP, a co najlepsze mam też zainstowanego 98 i tam jest ok. Kiedyś bym się tym przejmował, ale teraz już mi się nie chce. Wszystko działa ok, wydajność taka sama na obu systemach. Do póki masz włączonego ACPI to o ile się nie mylę nie pozmieniasz mu IRQ, a jak chcesz się bawić, to spróbuj wyjmować po jednym urządzeniu i sprawdzać; czasami przez jedno coś takie halo. Może to stały problem solteka np? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...